Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Αλβανική πρόκληση στην Βόρειο Ήπειρο με τις δίγλωσσες πινακίδες

Αλβανική πρόκληση στην Βόρειο Ήπειρο με τις δίγλωσσες πινακίδες

Ήταν λίγους μήνες μετά την δολοφονία Κατσίφα και την προσπάθεια υφαρπαγής της γης των Ελλήνων από τους αλβανούς κατσαπλιάδες, όταν οι αλβανικές αρχές επενέβησαν για να αφαιρέσουν τις, προβλεπόμενες από το Διεθνές Δίκαιο, δίγλωσσες πινακίδες των τοπωνυμίων στην Βόρειο Ήπειρο.

Μάλιστα, αυτή η αφαίρεση έγινε με… τροχό κοπής και παρουσία πάνοπλων αστυνομικών, οι οποίοι έδιναν το σαφές μήνυμα του αλβανικού κράτους ότι είναι έτοιμοι να σκοτώσουν ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

Τώρα, λοιπόν, οι αλβανικές αρχές έβαλαν και πάλι πινακίδες στον χώρο, μόνο που αντί για δίγλωσσες, έβαλαν πινακίδες που απλώς αναφέρουν με ελληνικά γράμματα την αλβανική ονομασία του κάθε χωριού, σε μία προφανής παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και μία κατάφορη προσβολή της ελληνικής μειονότητας.

Βεβαίως, το ελλαδικό ΥΠΕΞ ουδεμία ανακοίνωση έχει εκδώσει για το ζήτημα και αν τελικώς εκδώσει θα είναι – βεβαίως – άνευρη και φοβική, αφού δεκαετίες τώρα οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες έχουν αφεθεί έρμαιο του κράτους των κατσαπλιάδων.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/albanikh-proklhsh-sthn-boreia-hpeiro-me-tis-diglwsses-pinakides#ixzz5ph1j1ttC

Exit mobile version