Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει η κύρια πύλη εισόδου για τους λαθρομετανάστες

Καθώς η Χώρα μας είναι συνηθισμένη στις αρνητικές πρωτιές, δεν προξενεί έκπληξη η είδηση ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει κύρια πύλη εισόδου για τους λαθρομετανάστες που αναζητούν την τύχη τους στη Ευρώπη.

Γεγονός που έχει να κάνει με την εύκολη πρόσβαση που υπάρχει μέσω της θαλάσσιας οδού. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΗΕ, από τους 17.000 λαθρομετανάστες που έφτασαν στην Ευρώπη τους πρώτους μήνες του 2019, οι 7.800 πέρασαν από την Ελλάδα, ενώ κατά τι λιγότεροι (7.202) ήταν όσοι πέρασαν από τα σύνορα της Ισπανίας.

Ο κύριος όγκος των λαθρομεταναστών που πέρασαν τα σύνορα της Χώρα μας είχε ως πρώτο σταθμό την Λέσβο (39%), τα Δωδεκάνησα (28%), την Σάμο (22%) και την Χίο (11%). Μια κατάσταση, η οποία αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς όλοι έχουν αντιληφθεί ότι η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα της Ευρώπης, που έχει μετατρέψει τα σύνορά της σε κέντρο διερχομένων χωρίς την παραμικρή φύλαξη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-ellada-sunechizei-na-paramenei-h-kuria-pulh-eisodou-gia-tous-lathrometana#ixzz5podCMoO1

Exit mobile version