Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Βίος και πολιτεία» του πατριδοκάπηλου Βελόπουλου

Βελόπουλος: «Ρουφιάνος του κόμματος», «Ρόμπα», εξήγαγε 400.000 ευρώ στο εξωτερικό, συναναστροφές με τοκογλύφους, καταδίκη για υπεξαίρεση

Ο εκκολαπτόμενος «εθνοσωτήρας» Βελόπουλος, ο τηλεοπτικός πωλητής των περιβόητων «επιστολών του Ιησού» και επίδοξος θεραπευτής της φαλάκρας, φέρεται να έχει κι άλλες… ενδιαφέρουσες πτυχές στον βίο του. Στο «Πρώτο Θέμα» διαβάζουμε, ανάμεσα σ’ άλλα, τα εξής για τον Βελόπουλο:

“Ωστόσο, τον Μάιο του 2012, λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές, αποχώρησε επεισοδιακά από τον ΛΑΟΣ, με τον έξαλλο Καρατζαφέρη να τον αποκαλεί από την καθημερινή του εκπομπή «ρουφιάνο του κόμματος». Αυτός όμως απτόητος κατευθύνθηκε προς τη Ν.Δ., καθώς μόνο ο ίδιος ήξερε τις πραγματικές του σκοτούρες. Σύντομα, όμως, θα τις μάθαιναν κι άλλοι. Και εξαιτίας των ροκαμβολικών παιχνιδιών με τα οποία διασκεδάζει η μνήμη της Ιστορίας, δεν θα του έμελλε να στεριώσει στο νέο πολιτικό του απάγκιο.

Στα γραφεία της Ν.Δ. στη Συγγρού ξεκίνησαν άμεσα οι μουρμούρες για το… φόρτωμα του κόμματος με ένα ακόμη πολιτικό βαρίδι. Είχε τα θεματάκια του ο πολιτικός μουσαφίρης: πρώτα απ’ όλα, για τη δίωξη που εκκρεμούσε εις βάρος του για το «πόθεν έσχες». Είχε μόλις αποκαλυφθεί ότι συμπεριλαμβανόταν στη λίστα των δέκα προσώπων, νυν και πρώην βουλευτών και ευρωβουλευτών αλλά και συζύγων τους, που εξήγαγαν πάνω από 100.000 ευρώ το 2011, την περίοδο που συζητούνταν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας. Ο ίδιος είχε αδειάσει με το ξέσπασμα της κρίσης του λογαριασμούς του και μετέφερε σχεδόν όλα τα χρήματα σε ευρωπαϊκή τράπεζα. Η ενέργειά του ήταν μεν σύννομη, αλλά το ηθικό της μέρος έπεφτε κάπως βαρύ για πολιτικό. Χώρια που η υπόθεση ήταν πιο περίπλοκη, καθώς το ποσό των 400.000 ευρώ που έβγαλε από τη χώρα ήταν κατά πολύ υψηλότερο από τις καταθέσεις του σύμφωνα με το «πόθεν έσχες» που είχε υποβάλει στη Βουλή το 2010.

Το δεύτερο νομιμοηθικό ζητηματάκι του Βελόπουλου αφορούσε τις συναναστροφές του. στις αρχές του Ιανουαρίου του 2012 είχε συλληφθεί και προφυλακιστεί ο Μάρκος Καραμπέρης και αρχηγός δικτύου τοκογλυφίας και εκβιασμών που δρούσε στη Βόρεια Ελλάδα τουλάχιστον επί μία δεκαετία. Ο κατά τα άλλα θεοσεβούμενος Καραμπέρης -βαρόνος της νυχτερινής διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη, ιδιοκτήτης των κέντρων «Νεράιδα», «Θεσσαλονικιά», «Αλέξανδρος Παλάς» κ.λπ., μανιώδης τζογαδόρος στο Χρηματιστήριο, στο νόμιμο και το παράνομο στοίχημα- συνδεόταν φιλιά με τον Βελόπουλο.

Τα σύννεφα πύκνωσαν απειλητικά πάνω από την αραιά χωρίστρα του Βελόπουλου. Οι εσωκομματικές αντιδράσεις για την παρουσία του στη Ν.Δ. εντάθηκαν περισσότερο όταν προέκυψε ένα ακόμη ενσταντανέ που τον απεικόνιζε χαμογελαστό να ανταλλάσσει θερμή χειραψία και με τον Δημήτρη Λαμπάκη, επίσης κατηγορούμενο μιας άλλης ομάδας τοκογλύφων της λεγόμενης «μαφίας της Θεσσαλονίκης» που εξαρθρώθηκε την ίδια περίοδο από την ΕΛ.ΑΣ. Λίγο αργότερα μπήκε στο στόχαστρο ως ανεπιθύμητος στο κόμμα, αφότου ξεθάφτηκε και μία καταδίκη του σε τέσσερις μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για υπεξαίρεση μετά από μήνυση που είχε υποβάλει ο τότε πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Ν.Δ. Ημαθίας και ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Κωνσταντίνος Ζαρκάδας. Αναπόφευκτα, αποπέμφθηκε τότε σιωπηρά από τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια των εκλογών της 17ης Ιουνίου του 2012”.

Μέσα σε λίγες μόλις γραμμές, διαβάζουμε ότι ο Βελόπουλος χαρακτηρίζεται ως «ρουφιάνος», αυτοαποκαλείται ως «ρόμπα», είχε δίωξη για το «πόθεν έσχες» του, έβγαλε στο εξωτερικό το ποσό των 400.000 ευρώ, συναναστρεφόταν τοκογλύφους, καταδικάστηκε για υπεξαίρεση, και βεβαίως «έφαγε πόρτα» από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, καθώς έκριναν ότι ενδεχόμενη συμμετοχή του σ’ αυτά περισσότερες ζημίες παρά οφέλη θα προκαλούσε. Αυτόν τον τύπο εμπιστεύθηκε μέρος του Ελληνικού Λαού στις 26 Μαΐου. Θα πράξει το ίδιο και στις 7 Ιουλίου; Διαβάζοντας τις… επιδόσεις του, ο καθένας ας κάνει τις επιλογές του και ας αναλάβει τις ευθύνες του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/belopoulos-roufianos-tou-kommatos-rompa-ejhgage-400.000-eurw-sto-ejwteriko#ixzz5proRTZPK

Exit mobile version