Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πλήρης εγκατάλειψη των Βορειοηπειρωτών από Υπουργείο Εξωτερικών και Κομισιόν – Ανοίγουν τον δρόμο της Αλβανίας για την Ε.Ε.

Πλήρης εγκατάλειψη των Βορειοηπειρωτών από Υπουργείο Εξωτερικών και Κομισιόν - Ανοίγουν τον δρόμο της Αλβανίας για την Ε.Ε.

Ο σαφής ανθελληνικός χαρακτήρας της Κομισιόν έχει πολλές κατευθύνσεις. Μια απ’ αυτές αφορά και τα… στραβά μάτια που κάνει για τα όσα δεινά τραβούν οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, καθώς σχεδόν ταυτόσημη με τα προηγούμενα χρόνια, με πλήρη απουσία κάθε αναφοράς ονομαστικά στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα, την μεγαλύτερη αναγνωρισμένη μειονότητα στην Αλβανία, και παρουσιάζοντας σχεδόν «μαγική εικόνα» για το επίπεδο των ελληνοαλβανικών σχέσεων, είναι η Ετήσια Έκθεση Προόδου της Κομισιόν για την Αλβανία.

Μια Έκθεση, που προτείνει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την ΕΕ και φαίνεται ότι δεν έγινε καμιά ουσιαστική προσπάθεια από την Ελλάδα να εντάξει συγκεκριμένες αναφορές και να καταγράψει τουλάχιστον τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Εθνική Μειονότητα, τα οποία μπορεί να αφορούν και γενικότερα τους Αλβανούς πολίτες, αλλά η εστίαση των πιέσεων στην μειονότητα μετατρέπει ζητήματα, όπως το περιουσιακό, η ασφάλεια, η ισότιμη συμμετοχή, η εκπαίδευση, σε μέσο για την εξόντωση και εκδίωξή της από τον τόπο της.

Η Έκθεση αυτή «κλείνει τα μάτια» σε όσα μεθοδεύονται εις βάρος του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού, αν και έρχεται ύστερα από έναν χρόνο που σημαδεύτηκε από την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, αλλά και το πραγματικό πογκρόμ που μεθοδεύεται εις βάρος των Βορειοηπειρωτών με αιχμή το περιουσιακό.

Και ενώ στην Έκθεση της Κομισιόν δεν υπάρχει η οποιαδήποτε αναφορά στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, υπάρχουν εκτενέστατες αναφορές και ολόκληρη ενότητα για την παραβίαση των δικαιωμάτων των κοινοτήτων των Ρομά και των Αιγυπτίων στην Αλβανία…

Η απαράδεκτη έκθεση της Κομισιόν, τόσο ως προς το ότι αποκρύπτει την πραγματικότητα για την κατάσταση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού όσο και για «τον ύπνο του δικαίου» που χαρακτηρίζει το μονίμως σε κατάσταση λήθαργού ΥΠΕΞ, δείχνει ξεκάθαρα την πλήρη έλλειψη προστασίας των Βορειοηπειρωτών από το «ελληνικό» κράτος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/plhrhs-egkataleipsh-twn-boreiohpeirwtwn-apo-upourgeio-ejwterikwn-kai-komisi#ixzz5q5xCvI5X

Exit mobile version