Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

«Ανάπτυξη» τέλος: Κλείνει μετά από 45 χρόνια το εργοστάσιο του «Γάλα Βλάχας» στο Πλατύ Ημαθίας

«Ανάπτυξη» τέλος: Κλείνει μετά από 45 χρόνια το εργοστάσιο του «Γάλα Βλάχας» στο Πλατύ Ημαθίας

Ένα χτύπημα μετά το άλλο δέχεται η παραπαίουσα οικονομία της Ελλάδος, με απόλυτη ευθύνη των κυβερνώντων του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου» όλων των αποχρώσεων, αφού κλείνει η μια επιχείρηση μετά την άλλη. Έτσι, οι εκάστοτε εργαζόμενοι οδηγούνται στην ανέχεια, στην ανεργία, καθίστανται στην καλύτερη περίπτωση όμηροι των «επιδομάτων» του σύριζα ή αναγκάζονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό προς αναζήτηση κάποιας αξιοπρεπούς εργασίας.

Όπως έγινε λοιπόν γνωστό μέσω σχετικής ανακοίνωσης της εταιρείας ΔΕΛΤΑ, το εργοστάσιο παραγωγής του γνωστού γάλακτος εβαπορέ «Γάλα Βλάχας» στο Πλατύ Ημαθίας παύει να λειτουργεί μετά από 45 χρόνια. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει: «Η ΔΕΛΤΑ, η μεγαλύτερη εταιρεία γαλακτοκομικών της χώρας, μελετά τη διεθνή αγορά και συνεχίζει με προσεκτικά βήματα για την επόμενη μέρα σε όλα τα επίπεδα.
Στο πλαίσιο αυτό κρίθηκε απαραίτητη η αναδιάρθρωση της δομής της λειτουργίας του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας που παράγεται το Γάλα Βλάχας εβαπορέ.
Το εργοστάσιο μετά από 45 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, εμφανίζει μεγάλες ανάγκες κτιριακού και μηχανολογικού εκσυγχρονισμού. Η αντιμετώπιση της παραγωγικής διαδικασίας μελετάται από την εταιρεία και θα ενταχθεί σε επόμενα επενδυτικά πλάνα.
Στο μεταξύ για να εξασφαλιστεί η άριστη ποιότητα του «Γάλα Βλάχας εβαπορέ», η εταιρεία βρίσκεται σε επικοινωνία με ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια παραγωγής γάλακτος εβαπορέ στην Ευρώπη.

Όσον αφορά στα στελέχη και στους εργαζομένους στο εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας, που σήμερα παράγεται το Γάλα Βλάχας εβαπορέ, η Διοίκηση της ΔΕΛΤΑ θα αντιμετωπίσει το όλο θέμα με τη δέουσα πρόνοια όπως πάντα. Η εταιρεία έχει εκπονήσει προνομιακό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία και συμφωνία με τους εργαζομένους.»

Με λίγα λόγια, με το πρόσχημα της ανάγκης «κτιριακού και μηχανολογικού εκσυγχρονισμού» της μονάδας, αυτή απλά κλείνει και πετιούνται στην κυριολεξία στο δρόμο οι 76 εργαζόμενοι, αφού μόνο ως «ασπιρίνη για την επάρατη νόσο» μποροούν να εκληφθούν οι εξαγγελίες της εταιρείας για εκπόνηση προνομιακού προγράμματος εθελουσίας εξόδου, που σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπει την καταβολή του 100% της αποζημίωσης και επιπλέον ποσού 70%, καθώς και την μεταφορά κάποιων εργαζομένων σε άλλες δραστηριότητες της εταιρείας.

Και δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι που χάνουν τη δουλειά τους ή στην καλύτερη περίπτωση κάποιοι εξ αυτών θα μεταφερθούν σε άλλες δραστηριότητες της εταιρείας, είναι και οι παραγωγοί γάλακτος, οι κτηνοτρόφοι, που χάνουν οριστικά μια σημαντική πηγή εσόδων, αφού το απαραίτητο γάλα θα εισάγεται πλέον από κολοσσό παραγωγής γάλακτος εβαπορέ της Ευρώπης.

Στην ουσία, πολυάριθμες – ίσως και εκατοντάδες- ελληνικές οικογένειες θα μείνουν χωρίς ψωμί!

Επίσης προκαλείται αύξηση της ανεργίας και περαιτέρω μείωση του παραγωγικού δυναμικού της χώρας μας, που σε συνδυασμό με την ουσιαστική συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών θα οδηγήσει σε περαιτέρω μαρασμό της πραγματικής οικονομίας της Πατρίδας μας.
Ιδού λοιπόν η «ανάπτυξή» του «συνταγματικού» τόξου!

Όπως αποτυπώνεται και στο πρόγραμμα του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, ένα Έθνος μπορεί να επιβιώσει μακροπρόθεσμα μόνο εφόσον διαθέτει ή παράγει σε αφθονία ΤΡΟΦΙΜΑ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΦΑΡΜΑΚΑ και ΟΠΛΑ.

Καθώς φαίνεται, μια-μια οι προϋποθέσεις επιβίωσης του Έθνους μας εκλείπουν, με ολέθριες συνέπειες όχι μόνο για την Ελληνική κοινωνία του σήμερα, αλλά κυρίως για τις μελλοντικές γενεές των Ελλήνων.

Μοναδική διέξοδος από αυτήν την καθ’όλα σχεδιασμένη Εθνική και κοινωνική κατρακύλα είναι ο μονόδρομος της εφαρμογής του προγράμματος της Χρυσής Αυγής για την ανάπτυξη της Εθνικής μας οικονομίας και την ευημερία του Ελληνικού Λαού!

Ξυπνήστε πριν να είναι αργά: ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – Η μόνη Εθνική επιλογή!

Μιχάλης Τσακίρης,
μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/anaptujh-telos-kleinei-meta-apo-45-chronia-to-ergostasio-tou-gala-blachas-s#ixzz5qAphfyGD

Exit mobile version