Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σε αποχή διαρκείας τα ιατρικά εργαστήρια λόγω φτωχοποίησης από τις καταστροφικές κυβερνήσεις

Αποχή διαρκείας την επόμενη εβδομάδα στα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια και πολυιατρεία με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των Ελλήνων πολιτών – Σοβαρές ευθύνες στην ίδια καταστροφική αριστεροδεξιά εναλλαγή κυβερνήσεων με την ίδια πολιτική φτωχοποίησης του κλάδου τους καταγγέλλουν οι ομοσπονδίες των διαγνωστικών κέντρων και της ιδιωτικής πρωτοβάθμιας υγείας

Εδώ και αρκετές ημέρες έχει γνωστοποιηθεί στο ευρύ κοινό η πρόθεση του κλάδου των ιδιωτικών ιατρικών εργαστηρίων και πολυιατρείων για απεργία διαρκείας αρχής γενομένης το πρωί της 10ης Ιουνίου 2019.

Συγκεκριμένα το κλείσιμο των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, εργαστηρίων και πολυιατρείων έχει βρει την καθολική υποστήριξη των θεσμικών φορέων του κλάδου, όπως την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (Π.Ο.Σ.Ι.Π.Υ.), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (Π.Ο.Σ.Κ.Ε), τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑ.Σ.Ι.ΔΙ.Κ.) και την Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιριών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝ.Ι.ΔΙ.).

Αναλυτικά στην ανακοίνωση σχετικά με τους λόγους της παραπάνω λειτουργικής στάσης καταγγέλλεται ότι τα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια που εξυπηρετούν με σύγχρονες εγκαταστάσεις, αξιόπιστα αποτελέσματα και σε σύντομο χρονικό διάστημα το κοινό κινδυνεύουν με οριστικό κλείσιμο.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι τα διαγνωστικά κέντρα αποζημιώνονται με ένα τιμοκατάλογο που έχει συνταχθεί το 1991, ενώ 28 ολόκληρα χρόνια μετά όχι μόνον δεν έχει αναπροσαρμοστεί αλλά έχει υποστεί και μειώσεις σε ποσοστό που φτάνει έως το 63%! Με απλά λόγια πολλές διαγνωστικές εξετάσεις αντιστοιχούν σε επίπεδα τιμών κάτω του σημερινού κόστους διεξαγωγής τους.

Η διαμαρτυρία των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων περαιτέρω καταγγέλλει ότι το κράτος περικόπτει αυταρχικά το 70% των χρημάτων που οφείλει να τους καταβάλει και άρα τινάζει στον αέρα την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και οδηγεί τους Έλληνες επιστήμονες που απασχολούνται σε αυτόν τον κλάδο σε οικονομική εξαθλίωση. Προφανώς το κράτος που αναφέρει η παραπάνω ανακοίνωση είναι το εναλλασσόμενο στην εξουσία γνωστό κλεπτοκρατικό τόξο της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ(ΠΑΣΟΚ).

Στις μέρες μας βλέπουμε καθαρά ότι η λογική της υπερψήφισης της δεξιάς για να φύγει η αριστερά και τανάπαλιν έχει πραγματικές αλγεινές επιπτώσεις στην επαγγελματική και κοινωνική ζωή μας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση οι αριστεροδεξιές κυβερνήσεις έχουν καταστρέψει τα ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια, αλλά και τα δημόσια νοσοκομεία καθώς και τα ασφαλιστικά ταμεία, στερώντας από τους Έλληνες πολίτες αξιόπιστες υπηρεσίες για την διατήρηση της καλής υγείας τους.

Συμπερασματικά η ψήφος στο καθεστώς της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στα άλλα νεοταξικά διεθνιστικά μορφώματα όπως το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ, επηρεάζει στην πραγματικότητα την δυνατότητα της διατήρησης σε καλή κατάσταση της ίδιας της ζωής μας ως Έλληνες πολίτες.

Καλούμε όλους τους Έλληνες να ενισχύσουν τον Εθνικό Αγώνα του Λαϊκού Συνδέσμου στις επόμενες εκλογές και να αναλογιστούν ότι με μια Εθνική Κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής τα παραπάνω προβλήματα και στους προσφέροντες αλλά και στους λαμβάνοντες τις σχετικές υπηρεσίες υγείας απλά δεν θα υπήρχαν.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/se-apochh-diarkeias-ta-iatrika-ergasthria-logw-diachronikhs-ftwchopoihshs-a#ixzz5qFSgZmXU

Exit mobile version