Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πρώτα ο… λαθρομετανάστης! Ο Δήμος Αθηναίων θα πληρώνει τα ενοίκια σε ιδιοκτήτες που θα στεγάζουν «οικογένειες προσφύγων»

Μια είδηση με… νόημα, που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή», δείχνει το τι μέλλει γενέσθαι για τους λαθρομετανάστες. Συγκεκριμένα, υπό τον τίτλο «Πιλοτικό πρόγραμμα στέγασης προσφύγων» διαβάζουμε, ανάμεσα σ’ άλλα, τα εξής:

«Πρόσκληση ενδιαφέροντος απευθύνει ο Δήμος Αθηναίων Catholic Relief Services (CRS) προς ιδιοκτήτες και εκμισθωτές διαθέσιμων κατοικιών στην Αθήνα, εμβαδού 30τ.μ. και άνω, οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα Curing theLimbo. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων επιδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει στόχο τη στέγαση οικογενειών προσφύγων που μέχρι τώρα στεγαζόταν σε δομές φιλοξενίας. Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί μια πλατφόρμα (βάση δεδομένων) ακινήτων διαθέσιμα προς ενοικίαση από τους συμμετέχοντες του προγράμματος. Με την υπογραφή του μισθωτηρίου το πρόγραμμα προσφέρει στους ιδιοκτήτες οικονομικό κίνητρο, το οποίο προσδιορίζεται από το τελικό ύψος του ενοικίου. Το ποσό καλύπτει το μισό μίσθωμα για τους 12 πρώτους μήνες και προκαταβάλλεται στον ιδιοκτήτη».

Με άλλα λόγια, ο Δήμος Αθηναίων, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα προσφέρει «οικονομικό κίνητρο» σε ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να υπάρξει «στέγαση οικογενειών προσφύγων». Μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί τι σημαίνει αυτό για την συνέχεια της πόλης της Αθήνας.

Και βεβαίως, η απόφαση που πήρε ο Δήμος Αθηναίων θα συνεχιστεί και μετά την 1η Σεπτεμβρίου, που θα αναλάβει τις τύχες του Δήμου ο Κώστας Μπακογιάννης, καθώς ο ίδιος όχι μόνο δεν είναι κατά της λαθρομετανάστευσης, αλλά στο πρόσφατο παρελθόν είχε υποστηρίξει ότι σκοπός του είναι να διαμοιράσει τους λαθρομετανάστες σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα της Αθήνας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-dhmos-athhnaiwn-tha-plhrwnei-ta-enoikia-se-idiokthtes-pou-tha-stegazoun-o#ixzz5qfGerxl6

Exit mobile version