Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τραγική η κατάσταση στις φοιτητικές εστίες του Α.Π.Θ.

Τραγική η κατάσταση στις φοιτητικές εστίες του Α.Π.Θ.

Απελπιστική είναι πλέον η κατάσταση στις φοιτητικές εστίες του Α.Π.Θ. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές καθημερινά είναι ποικίλα, με τελευταίο αυτό της καταστροφής σωλήνων αποχέτευσης. Αποτέλεσμα της καταστροφής αυτής είναι να διαρρέουν διαρκώς ακαθαρσίες στους διαδρόμους.

Φυσικά δημιουργείται ένα άκρως ανθυγιεινό περιβάλλον για τους φοιτητές που διαμένουν. Σχηματίζονται εστίες μικροβίων και μακροπρόθεσμα αυτό θα οδηγήσει σε ασθένειες. Σύμφωνα με αναφορές η διαμονή στις εστίες είναι πλέον αδύνατη.

Όμως αυτό δεν είναι και το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές, καθώς επικρατεί ανομία. Δεν αναφερόμαστε στην εμπορία ναρκωτικών (που δυστυχώς είναι πλέον φυσικό φαινόμενο) αλλά στις διαρρήξεις δωματίων από άτομα άσχετα με το χώρο του πανεπιστημίου και την ιδιότητα του φοιτητή. Υπάρχουν καταγγελίες για δράσεις συμμοριών εντός των εστιών με την πολιτεία να είναι απούσα.

Αναγκαστικά οι φοιτητές οδηγούνται στην επιλογή ενοικίασης σπιτιών. Κατ’ αυτόν τον τρόπο κάποιοι λόγω οικονομικών προβλημάτων αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, διότι το κόστος διαβίωσης αυξάνεται. Άλλοι ζούνε με τον φόβο καθημερινά μιας εισβολής στα δωμάτιά τους την ώρα που απουσιάζουν.

Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει την απουσία και την αδιαφορία της κυβέρνησης, καθώς και όλων των πολιτικών παρατάξεων. Οι νέοι είναι το μέλλον της χώρας μας και όταν ζούνε την απαξίωση τότε θα αδιαφορήσουν για το κράτος. Με λίγα λόγια η αδιαφορία, γεννά αδιαφορία. Επιπλέον καταδικάζει και τη στάση όλων των φοιτητικών παρατάξεων οι οποίες είναι άξιες μόνο για να οργανώνουν πάρτι υποδοχής νέων φοιτητών, για προώθηση ηγετικών στελεχών τους σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα καθώς και για καταλήψεις σχολών, ενώ για ουσιώδη ζητήματα σφυρίζουν αδιάφορα.

Η εύρεση κονδυλίων για την ομαλή λειτουργία των εστιών είναι επιτακτική ανάγκη. Δεν χωράνε δικαιολογίες ούτε απόδοση ευθυνών ούτε επιτρέπεται κάποιοι να καλύπτονται πίσω από τις γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου να μην ενεργήσουν άμεσα. Παράλληλα η αστυνόμευση της περιοχής είναι αναγκαία ως μέθοδος καταστολής της παραβατικότητας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tragikh-h-katastash-stis-foithtikes-esties-tou-a.p.th#ixzz5qv4au9h4

Exit mobile version