Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο «Πορθητής» ετοιμάζεται για γεώτρηση και οι γραικύλοι για νέες υποχωρήσεις

Άρθρο από την εθνική εφημερίδα Εμπρός

Όσοι σκοπεύουν να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία για να έρθουν… επενδύσεις, ας αναρωτηθούν αν η Νέα Δημοκρατία μπορεί να υπερασπιστεί τα Εθνικά Συμφέροντα και να αντιμετωπίσει την τουρκική απειλή…

Το τουρκικό πλοίο-γεωτρύπανο Φατίχ («Πορθητής») είναι αγκυροβολημένο δυτικά της Κύπρου από τον περασμένο μήνα, ενώ άλλο ένα τουρκικό πλοίο-γεωτρύπανο, το Yavuz, αναμένεται να μεταβεί ανατολικά της νήσου σύντομα. Και οι δύο περιοχές ανήκουν στην κυπριακή ΑΟΖ και δεν χρειάζεται κανείς να είναι «συνωμοσιολόγος» για να αντιληφθεί ότι η Τουρκία «στραγγαλίζει» την εθνική κυριαρχία της Κύπρου, την οποία έτσι κι αλλιώς δεν αναγνωρίζει ως κράτος.

Λίγες ημέρες πριν, ακούσαμε τον ορισμό του ΕΝΔΟΤΙΣΜΟΥ και μάλιστα από τα χείλη ενός πρώην πρωθυπουργού… Ο Σημίτης των Ιμίων, χωρίς ίχνος ντροπής με παρέμβαση-σοκ προτείνει σαφώς υποχωρήσεις στις γεωτρήσεις προς όφελος των γερακιών της Αγκυρας! Και όλα αυτά γιατί; Για να έχουμε… ειρήνη με τους Τούρκους!

Στο άρθρο του στην «Καθημερινή», που συνιστά πραγματικό μνημείο ραγιαδισμού, ο πρώην πρωθυπουργός έριξε το… σύνθημα καταγράφοντας τον κίνδυνο «για νέα Ιμια», με αφορμή την ένταση από την πλευρά της Τουρκίας, και μετά πέρασε στο… παρασύνθημα, σημειώνοντας ανερυθρίαστα ότι «ο κίνδυνος επεισοδίων θα είναι υπαρκτός, εάν δεν βρούμε λύσεις, όχι πάντα ευχάριστες».

Άραγε τι υπονοεί ως «λύση» ο Σημίτης; Προφανώς, την ταπεινωτική υποχώρηση με κάποια συμφωνία (τύπου Πρεσπών) σε διμερές επίπεδο, που θα συνιστά ευθεία εκχώρηση μέρους των ελληνικών και των κυπριακών ενεργειακών υποθαλάσσιων πόρων στην Τουρκία!

Όμως ο Σημίτης δεν αναφέρθηκε μόνο σε «νέα Ίμια»… Είχε το θράσος να αναφερθεί και στα Ίμια του 1996, όπου με ευθύνη του ιδίου και της κυβερνήσεώς του, η Τουρκία γκρίζαρε το μισό Αιγαίο και το Έθνος θρήνησε τις ζωές τριών γενναίων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, την νύχτα της Εθνικής Ντροπής.

Είναι προφανές τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί μία τέτοια παρέμβαση και μάλιστα στην χρονική στιγμή κατά την οποία η Τουρκία επιχειρεί να μπει στην «ενεργειακή εξίσωση», όπως είχε αναφέρει και υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγους μήνες…

Ο «Πορθητής» ετοιμάζεται για γεώτρηση και οι γραικύλοι για νέες υποχωρήσεις. Είναι σχεδόν βέβαιο, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ θα βρεθεί ενώπιον της τουρκικής αδιαλλαξίας και επιθετικότητας. Όσοι σκοπεύουν να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία για να έρθουν… επενδύσεις, ας αναρωτηθούν αν η Νέα Δημοκρατία μπορεί να υπερασπιστεί τα Εθνικά Συμφέροντα μέσα σε αυτές τις συνθήκες.

Εν κατακλείδι, η τουρκική απειλή είναι υπαρκτή. Και γιγαντώνεται χρόνο με τον χρόνο και λόγω των «Σημίτηδων» της πολιτικής μας ζωής. Η απάντηση στην τουρκική επιθετικότητα δεν μπορεί επ’ ουδενί να είναι η… συνθηκολόγηση με τον εχθρό, αλλά η αποφασιστικότητα και το θάρρος.

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-porthhths-etoimazetai-gia-gewtrhsh-kai-oi-graikuloi-gia-nees-upochwrhseis#ixzz5r65W4rdD

Exit mobile version