Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ξεκινά σήμερα το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο για την Ανατολική Μεσόγειο – Απόλυτη σιωπή από τους ραγιάδες

Ξεκινά σήμερα το δεύτερο τουρκικό γεωτρύπανο για την Ανατολική Μεσόγειο - Απόλυτη σιωπή από τους ραγιάδες

Το έχουμε πει δεκάδες φορές πως οι τούρκοι καταλαβαίνουν μονάχα την γλώσσα της στρατιωτικής ισχύος και πως όλα τα άλλα δεν τους απασχολούν καθόλου. Αυτό αποδεικνύεται και από την τουρκική αντίδραση απέναντι στις απειλές επιβολής κυρώσεων από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.

Εχθές γράψαμε την απόφαση του «κοινοβουλίου» του ψευδοκράτους να προσαρτήσει την Αμμόχωστο, η οποία είναι μια ξεκάθαρη πολεμική κίνηση. Σήμερα ο τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, ανακοίνωσε πως το δεύτερο γεωτρύπανο ξεκινά το ταξίδι του για την Ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα, από την τουρκική κυβέρνηση οργανώνεται και τελετή «αποχαιρετισμού».

Υπενθυμίζεται πως η τουρκική υδρογραφική υπηρεσία και πιο συγκεκριμένα ο σταθμός της Αττάλειας, έχει εκδώσει NAVTEX, σύμφωνα με την οποία δεσμεύεται το Καστελόριζο και η μεγαλύτερη περιοχή του συμπλέγματος της Μεγίστης για ασκήσεις με πυρά του πολεμικού ναυτικού της χώρας.

Η συγκεκριμένη ΝAVTEX προβλέπει ασκήσεις οι οποίες θα διεξαχθούν σήμερα από τις 2 μ.μ μέχρι τις 4 μ.μ., ενώ δεν είναι καθόλου τυχαίο που θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα που ξεκινά η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ (20-21 Ιουνίου), η οποία αναμένεται να δώσει απάντηση – καταπέλτη στις τουρκικές προκλήσεις κατά της Κύπρου.

Είναι σαφές πως οι πολυδιαφημιζόμενες «κυρώσεις» που ζήτησαν τόσο ο Τσίπρας, όσο και ο Μητσοτάκης, είναι μια τρύπα στο νερό και δεν πρόκειται να έχουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα, αλλά αντιθέτως κάνουν την τουρκική προκλητικότητα να θεριεύει.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/jekina-shmera-to-deutero-tourkiko-gewtrupano-gia-thn-anatolikh-mesogeio-apo#ixzz5rOYXUYtB

Exit mobile version