Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Από «χώρα διέλευσης» η Ελλάδα μετατράπηκε σε «χώρα προορισμού» των λαθρομεταναστών

Από «χώρα διέλευσης» η Ελλάδα μετατράπηκε σε «χώρα προορισμού» των λαθρομεταναστών

Αυτό το οποίο γνωρίζαμε όλοι, έρχεται τώρα να επιβεβαιωθεί και επισήμως, καθώς σε χώρα προορισμού «προσφύγων» από χώρα διέλευσης προς την υπόλοιπη Ευρώπη έχει μετατραπεί η Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ετήσια αναφορά της Ύπατης Αρμοστείας Προσφύγων του ΟΗΕ, αυτή την στιγμή ζουν στην Χώρα μας 137.757 άτομα με καθεστώς «πρόσφυγα» ή σε διάφορα στάδια της διαδικασίας ασύλου. Εξ αυτών οι 48.026 έχουν αναγνωριστεί ως «πρόσφυγες», 13.434 τελούν υπό παραπλήσιο καθεστώς, 76.099 έχουν ζητήσει άσυλο και 198 «απάτριδες» τελούν υπό την προστασία της Ύπατης Αρμοστείας. Από την ραγδαία αύξηση αιτήσεων ασύλου στην Ελλάδα συνάγεται αβίαστα ότι δεν είμαστε πλέον χώρα διέλευσης, αλλά και χώρα προορισμού.

Είναι ενδεικτικό ότι το 2015 κατατέθηκαν μόλις 11.400 αιτήσεις ασύλου, με τον αριθμό να εκτοξεύεται στις 57.000 το 2017 και στις 65.000 το 2018- λόγω του σφραγίσματος του Βαλκανικού Διαδρόμου και της σκληρής αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ιταλίας. Μία ακόμη απόδειξη της προσπάθειας μετατροπής της Ελλάδας σε μία απέραντη αποθήκη ανθρώπινων ψυχών, η οποία δείχνει και την σοβαρότητα της κατάστασης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apo-chwra-dieleushs-h-ellada-metatraphke-se-chwra-proorismou-twn-lathrometa#ixzz5rU0Vz16M

Exit mobile version