Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το βιβλίο της Ρεπούση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας!

Το βιβλίο της Ρεπούση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας!

Πολλά έχουν γραφεί και ειπωθεί για το ένα εκ των πρώτων ανθελληνικών βιβλίων που επεχείρησαν να αλώσουν τις ψυχές των Ελληνόπαιδων και να τα δηλητηριάσουν με ψεύδη. Ο λόγος για το βιβλίο της Ρεπούση, το οποίο έλεγε – μεταξύ άλλων – ότι η Μικρασιατική καταστροφή ήταν ένας «συνωστισμός στις αποβάθρες».

Για αυτό το βιβλίο, που εντάχθηκε στα σχολεία για μικρό χρονικό διάστημα και αποσύρθηκε ύστερα από την κατακραυγή των Ελλήνων, η Ρεπούση έγινε πραγματικά διάσημη με την αρνητική έννοια και δικαίως, αφού έμεινε στην μνήμη των Ελλήνων ως η συγγραφέας αυτού του αίσχους.

Όμως, στην όλη ιστορία υπήρχε άλλο ένα πρόσωπο που έφερε ευθύνη για το αίσχος αυτό και δεν ήταν άλλη από την τότε υπουργό παιδείας της κυβερνήσεως. Ο λόγος για την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την υπουργό Μαριέττα Γιαννάκου.

Ο λόγος που αναφερόμαστε σήμερα σε αυτό το ζήτημα από το οποίο μας χωρίζουν 10 και πλέον χρόνια είναι ότι το βιβλίο της Ρεπούση έγινε ξαφνικά και πάλι επίκαιρο. Δεν είναι μονάχα η υποψηφιότητα της Ρεπούση στην Α’ Πειραιώς με τον Σύριζα, είναι – κυρίως – η υποψηφιότητα της Μαριέττας Γιαννάκου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα σε εκλόγιμη θέση.

Όπως ανέφερε το σχετικό δελτίο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με την επιλογή της Γιαννάκου για την δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, ο Μητσοτάκης «θέλει να τιμήσει την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια». Στην πραγματικότητα, ο Μητσοτάκης με την επιλογή του αυτή δείχνει την ανθελληνική συνέχεια της Νέας Δημοκρατίας όλα αυτά τα χρόνια από το βιβλίο της Ρεπούση στην Προδοσία της Μακεδονίας μας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-biblio-ths-repoush-sto-pshfodeltio-epikrateias-ths-neas-dhmokratias#ixzz5rU0w4ebT

Exit mobile version