Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ποιο πατριδοκάπηλο κόμμα άνοιξε την πύλη των τουρκικών διεκδικήσεων στην Θράκη μας;

Ποιο πατριδοκάπηλο κόμμα άνοιξε την πύλη των τουρκικών διεκδικήσεων στην Θράκη μας;

Οι ανθελληνικές τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Θράκη συνεχίζονται απρόσκοπτα και κλιμακώνονται λόγω της διαχρονικής υποχωρητικής και ραγιάδικης πολιτικής των ελλαδικών κυβερνήσεων.

Σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι κατηγόρησε την Ελλάδα ότι πρώτα από όλα «παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης, επειδή δεν αναγνωρίζει τους μουφτήδες που εκλέγονται από την τουρκική μειονότητα» και συνέχισε ότι αυτή τη φορά «αντί να διορθώσει τις άδικες πρακτικές της, η Ελλάδα επιδείνωσε τις παραβιάσεις της, θέτοντας το γραφείο του μουφτή υπό τον έλεγχο νεοσυσταθείσας κρατικής υπηρεσίας».

«Το συγκεκριμένο διάταγμα, που περιλαμβάνει κανονισμούς για το διοικητικό καθεστώς, τη δομή και τη δικαιοδοσία των μουφτήδων είναι ξεκάθαρα παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης που εγγυάται το δικαίωμα της μειονότητας να υιοθετήσει και να διαχειριστεί τους δικούς του θρησκευτικούς θεσμούς», επεσήμανε ακόμη ο τούρκος αξιωματούχος. «Το διάταγμα έχει ξεκάθαρο στόχο να καταστρέψει τη θεσμική αυτονομία των μουφτήδων, μετατρέποντάς τους σε κοινό κυβερνητικό παράρτημα, δεν γίνεται αποδεκτό από την τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα», τόνισε ο Χαμί Ακσόι.

Ποιος ευθύνεται για αυτήν την συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα και τις ανθελληνικές διεκδικήσεις; Μα φυσικά η πατριδοκάπηλη νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία, η οποία με υποχωρήσεις και… κουμπαριές έχει προσκυνήσει κι αυτή τον “σουλτάνο” Ερντογάν, όπως και τα λοιπά κόμματα του “δημοκρατικού τόξου” και της “ελληνοτουρκικής φιλίας.

Θυμίζουμε πως τον Οκτώβριο του 2017 ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΑΝΕΛ ψήφισαν μαζί την “τουρκοτροπολογία”, με την οποία παρακάμπτεται η καταδικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου για την παράνομη «τουρκική ένωση Ξάνθης».

ΜΟΝΟ η Χρυσή Αυγή και ο Γενικός Γραμματέας, Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος κρατούν σταθερή σθεναρή και αποφασιστική στάση απέναντι στις προκλήσεις: Οι τούρκοι δεν καταλαβαίνουν άλλη γλώσσα παρά μόνο την πολιτική των κανονιοφόρων!

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/poio-patridokaphlo-komma-anoije-thn-pulh-twn-tourkikwn-diekdikhsewn-sthn-th#ixzz5rbxgV7lv

Exit mobile version