Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κατάφωρη καταπάτηση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων των Ελλήνων η λογοκρισία κατά της Χρυσής Αυγής

Ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής από κάθε τηλεοπτικό μέσον και από διαδικτυακές πλατφόρμες συνιστά κατάφωρη καταπάτηση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων μίας μεγάλης μερίδας Ελλήνων πολιτών, γεγονός που δεν συνάδει με ένα κράτος δικαίου. Η αυθαιρεσία της ελληνικής πολιτικής κινείται στα όρια πρακτικών δικτατορικών καθεστώτων, με τους έχοντες την εξουσία να αποκλείουν με συνοπτικές και αντιδημοκρατικές διαδικασίες την άποψη ενός μέρους του ελληνικού λάου.

Συγκεκριμένα, η τήρηση δημοκρατικών διαδικασιών, ειδικά σε προεκλογική περίοδο, είναι απαραίτητη προϋπόθεση όχι μόνο για να μπορεί να οριστεί ένα κράτος ως δημοκρατικό, αλλά και για την ένταξή του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολούθως, παραθέτω στοιχεία που αποδεικνύουν την μη τήρηση των αρχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα εντασσόμενα κράτη:

Στο άρθρο 21, η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθετεί την αρχή για το «αδιαίρετο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών» και δεσμεύεται να αντιμετωπίσει σε ισότιμη βάση τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα των πολιτών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκδώσει κατευθυντήριες γραμμές αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιό της, με σαφείς οδηγίες αναφορικά με την προώθηση της ελευθερίας έκφρασης εντός κι εκτός διαδικτύου. Καθημερινά, όσοι πολίτες επιθυμούν να εκφράσουν την επιθυμία τους για στήριξη της Χρυσής Αυγής, γίνονται θύματα ενός ανείπωτου “διαδικτυακού bullying”.

Σύμφωνα με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα με την αντιδημοκρατική της συμπεριφορά απέναντι σε ένα εκλεγμένο κόμμα, δεν τηρεί τους απαραίτητους ενταξιακούς όρους (αρχή της αιρεσιμότητας). Συγκεκριμένα, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφορικά με την ελευθερία του λόγου, κρίνεται ως αναγκαία προϋπόθεση για να υφίσταται ένα κράτος ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όταν ένα κόμμα είναι εκλεγμένο από τον ελληνικό λαό, σημαίνει αυτομάτως ότι έχει τηρήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίας για να συμμετέχει στις εκλογές, και όταν μάλιστα αυτό το κόμμα εκλέγεται από τον λαό ως μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου τότε λαμβάνει την μεγαλύτερη νομιμοποίηση η όποια προέρχεται από τον ίδιο τον λαό «από όπου  πηγάζει η εξουσία, ασκείται και υπηρετεί τα συμφέροντά του». Αυτός άλλωστε είναι κι ο ορισμός της δημοκρατίας για όσους επιθυμούν να τον λησμονήσουν.

Κρούουμε λοιπόν τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους με επαίσχυντα μέσα, με την πρόφαση να διασφαλίσουν δήθεν το δημοκρατικό πολίτευμα, αποκλείουν την Χρυσή Αυγή από τα ΜΜΕ, διαπράττοντας στην ουσία το μεγαλύτερο πλήγμα κατά της δημοκρατίας. Ασχέτως οποιασδήποτε διαφορετικής αντίληψης σε κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά θέματα, αυτός που φέρει την εξουσία δεν μπορεί να καταπατά το δημοκρατικό ιδεώδες, φοβούμενος την αποδοχή αυτών των αντιλήψεων από τον ελληνικό λαό. Το ζητούμενο σε μια δημοκρατία είναι να ακούγονται όλες οι απόψεις και ο μεγαλύτερος κριτής, δηλαδή ο λαός, να αποφασίζει. Δεν είναι δυνατόν σε ένα κράτος δικαίου να προαποφασίζει κανείς ποιες φωνές θα ακουστούν και ποιες θα αποκλειστούν. Τέτοιες συμπεριφορές, πλήττουν διαχρονικές αξίες αλλά και το ίδιο το κύρος του πολιτεύματος.

Αφήστε να ακουστεί και η φωνή της Χρυσής Αυγής, και ο ελληνικός λαός να αποφασίσει τι θα ψηφίσει στις ερχόμενες εκλογές, ανεμπόδιστος και χωρίς αποκλεισμό.

Η συμπεριφορά σας κρύβει μόνο φόβο, και ο φόβος είναι επικίνδυνος σε μια κοινωνία που διανύει τέτοια κρίση. Εάν πραγματικά πιστεύετε ότι όσα διακηρύσσετε είναι αληθή και μπορείτε να προσφέρετε στον ελληνικό λαό όσα τάζετε, τότε τι φοβάστε την φωνή ενός κόμματος όπως η Χρυσή Αυγή;

«Η αλήθεια είναι η πιο ισχυρή Θεά, αυτή που κυβερνάει τους ανθρώπους με τόσο αυταρχική κυριαρχία. Γιατί αν και πολλοί την πολεμούν και πολλές φορές το ψέμα κρύβεται κάτω απ’ την αληθοφάνεια, αυτή στο τέλος πάντα θριαμβεύει, νικώντας κάθε αντίσταση».
Πολύβιος (αρχαίος  Έλληνας Ιστορικός)

Χρήστου Ευγενία EMAES, MSc, MA, Διεθνολόγος

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-apokleismos-ths-chrushs-aughs#ixzz5rlv2LxQw

Exit mobile version