Από την Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ
Το φως της δημοσιότητος είδε η είδηση, ότι ο πρώην Πρωθυπουργός κ.Πικραμένος, εντάχθηκε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας. Βεβαίως, σχετικά με τα ψηφοδέλτια «φρανκεστάιν» της Νέας Δημοκρατίας, τίποτε δεν μας κάνει εντύπωση πλέον, για παράδειγμα, ο πρώην Πρωθυπουργός, θα είναι στο ψηφοδέλτιο, μαζί με τον πρώην Κνίτη Θεοδωρικάκο…
Όμως η επιλογή Πικραμένου, έχει και μιαν ιδιαίτερη χροιά. Βλέπετε ο κ.Πικραμένος, όταν είχε αναλάβει την Πρωθυπουργία, είχε πλασαριστεί σαν υπερκομματικός. Σαν μια επιλογή από τον δικαστικό, ανεξάρτητο πολιτικά χώρο, σαν ενωτικός. Σαν προσωπικότητα δηλαδή, που θα εγγυηθεί την συνεννόηση ανάμεσα στους πολιτικούς φορείς.
Και σήμερα με την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, μια θέση που του εγγυάται την σε λίγες ημέρες εκλογή του στο Κοινοβούλιο, αλλάζει η εικόνα που είχαμε. Βλέπουμε δηλαδή ότι πιθανώς να εξαπατηθήκαμε τότε.
Ο πρώην Πρωθυπουργός δεν είναι ακομμάτιστος. Ανήκει στον φιλελεύθερο χώρο. Ανήκει δηλαδή στους υποστηρικτές των μνημονίων. Και η κυβέρνηση στην οποία ηγήθηκε, όσο βραχεία κι αν ήταν, τελικά επιβεβαιώνεται ότι δεν ήταν υπερκομματική. Δεν είναι άμοιρη λοιπόν, των εφαρμογών των μνημονίων. Και με τέτοιες επιλογές ο Κυριάκος, επιβεβαιώνει και την συστράτευσή του με κάθε μνημονιακή πολιτική.
Ο κ.Πικραμένος πάντως έχει κι άλλους «σκελετούς» στην ντουλάπα του. Έχει γίνει εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis, μια εμπλοκή που ο ίδιος βεβαίως αρνήθηκε με έντονο τρόπο και οργή. Η επιλογή του ωστόσο, στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, θα μπορούσε να μεταφραστεί από κάποιον «κακόπιστο» ότι είναι μια προσπάθεια να τον εξοπλίσει με βουλευτική ασυλία.
Και βεβαίως, να θυμηθούμε πως όταν ανέλαβε Πρωθυπουργός, αίσθηση έκανε το ιστορικό της οικογενείας του, όταν είδαν το φως της δημοσιότητος ειδήσεις πως στο παρελθόν η οικογένειά του είχε σχέσεις με τον υπουργό Προπαγάνδας του 3ου Ράιχ, τον δρ.Γκαίμπελς !
Ένας λοιπόν φιλελεύθερος χώρος, σαν της Νέας Δημοκρατίας, που ευαγγελίζεται την «κεντροδεξιά» αλλά επί της ουσίας είναι «κεντροαριστερά», επιλέγει έναν άνθρωπο με μνημονιακές αγκυλώσεις και «ενοχλητικό» παρελθόν. Όμως εδώ πρέπει να είμαστε δίκαιοι. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια για το ναζιστικό παρελθόν της οικογενείας Πικραμένου. Έχουμε συνηθίσει σε πολλές άστοχες ειδήσεις για πολύ κόσμο. Αλλά η Νέα Δημοκρατία, έχει παρελθόν σε οικογένειες – συνεργάτες των Γερμανών, τους γιους των οποίων έκανε ακόμη και Πρωθυπουργούς. Και σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, σύμπτωση δεν είναι!
Φυσικά αναφέρομαι στον πατέρα Ράλλη, 3ο Πρωθυπουργό της Κατοχικής Κυβερνήσεως, από τις 7 Απριλίου του 1943 μέχρι τις 12 Οκτωβρίου του 1944, και αυτό είναι ιστορική καταγραφή και δεν είναι αμφισβητήσιμο. Κι όμως ο υιός του, ο Γεώργιος Ράλλης, έγινε Πρωθυπουργός της Ελλάδος με την «φασιστοφάγα» Νέα Δημοκρατία στην περίοδο 1980-1981!
Επίσης «κατοχική» μυρωδιά έχει και ο άλλος Νεοδημοκράτης πολιτικός, ο Μιλτιάδης Έβερτ, για πολλά χρόνια βουλευτής, Δήμαρχος Αθηναίων αλλά και Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Ο πατέρας του Άγγελος Έβερτ, είχε διατελέσει αρχηγός της Αστυνομίας Πόλεων της Αθήνας, κατά την διάρκεια της Κατοχής. Και βεβαίως να μην αναφερθούμε καν, στο πολυσυζητημένο θέμα των φωτογραφιών πατρός Μητσοτάκη (επίσης Πρωθυπουργού) με αξιωματικούς των δυνάμεων κατοχής και τις φήμες περί συνεργασίας μαζί τους.
Βλέπουμε λοιπόν πως, η Νέα Δημοκρατία που δεν κάθεται στο ίδιο τραπέζι με πολιτικούς της Χρυσής Αυγής, επειδή χαιρέτησαν με υψωμένη την δεξιά, όπως χαιρετούσε το καθεστώς που πολέμησε τους Ιταλούς και Γερμανούς εισβολείς και όχι εκείνοι που τελικά συνεργάστηκαν μαζί τους, αυτή λοιπόν η Νέα Δημοκρατία, έχει μια έφεση σε στελέχη που τους βαραίνουν τέτοιες πολιτικές «αστοχίες» από το στενό οικογενειακό παρελθόν τους.
Και ταυτόχρονα βλέπουμε την Νέα Δημοκρατία να σέβεται τους αγώνες της αριστεράς, να εντάσσει και αριστερούς στα ψηφοδέλτια της και γενικώς «κάθε πικραμένο» κατά την λαϊκή έκφραση…
Και φυσικά μας δημιουργείται το ερώτημα: Ρε μπας και σας πιάνουν κορόιδα;
Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pikrameno-pshfodeltio#ixzz5rlvec9Ih