Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Απογοητευμένοι από την ζωή τους το 50% των Ελλήνων στην εποχή των μνημονίων

Τα αποτελέσματα των… επιτευγμάτων των αλλεπάλληλων κυβερνήσεων του «Συνταγματικού τόξου» αποτυπώνονται (και) στην διάθεση του Ελληνικού Λαού, καθώς από λίγο έως εντελώς απογοητευμένο από την ζωή του λόγω των οικονομικών δυσκολιών και των προβλημάτων στέγασης είναι το 50,2% του πληθυσμού της Χώρας, σύμφωνα με τα στοιχεία-σοκ της σχετικής έρευνας που έγινε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.). Αντιθέτως, πλήρως ικανοποιημένο είναι –σε ποσοστό επί του συνόλου- μόλις το 5,6% των πολιτών.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα τη δειγματοληπτικής έρευνας για τους δείκτες ευημερίας του πληθυσμού στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. το 2018 (σε τελικό δείγμα 24.305 νοικοκυριών και 56.660 μελών τους), με έτος αναφοράς εισοδήματος το 2017 και με τους πολίτες που απάντησαν στο σχετικό ερωτηματολόγιο να βαθμολογούν από το 1 έως το 9, ανάλογα με τον βαθμό ικανοποίησης –ή μη- που νιώθουν όταν αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες στην καθημερινότητά τους, από «πολύ» έως «αρκετά ικανοποιημένο» (με βαθμούς από 7 έως 9) είναι το 43,8% του συνόλου.

Ελάχιστα ικανοποιημένοι (με βαθμό 6) δηλώνουν σε ποσοστό 23,4% και επί της ουσίας από «λίγο έως πάρα πολύ απογοητευμένοι» (βαθμοί 5 έως 1) είναι το 24,7% με ένα επιπλέον 2,1% να απαντά ότι δεν είναι «καθόλου ικανοποιημένο».

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα της ΕΛ.ΣΤΑΤ., από «ελάχιστα ικανοποιημένο» (με βαθμό 6) έως «καθόλου» από την εργασία του (συνθήκες και αμοιβές) είναι το 57,2% του πληθυσμού των απασχολουμένων. Αντιθέτως, από «αρκετά» έως «πολύ ικανοποιημένο» δηλώνει το 37,5% και «πλήρως» μόλις το 4,8% (συνολικά θετικά αντιμετωπίζει τους μισθούς και τους όρους απασχόλησής του το 42,3%).

Όσοι ανήκουν στο ποσοστό του πληθυσμού που δεν είναι ικανοποιημένο από την καθημερινότητά του, λόγω των οικονομικών δυσκολιών και των προβλημάτων στέγασης, από τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. προκύπτει ότι λαμβάνουν βοήθεια υλική από κάποιο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο ή από γείτονες. Συγκεκριμένα, το 85,3% του πληθυσμού, ηλικίας 16 ετών και άνω, απάντησε ότι «έχει κάποιον άνθρωπο από τον οποίο μπορεί να ζητήσει υλική βοήθεια».

Μια πραγματικά απογοητευτική κατάσταση, η οποία βεβαίως θα συνεχιστεί και με την κυβέρνηση της ΝΔ, αφού αυτή κινείται στον άξονα της μνημονιακής εξάρτησης και εθελοδουλείας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/apogohteumenoi-apo-thn-zwh-tous-to-50-twn-ellhnwn-sthn-epochh-twn-mnhmoniwn#ixzz5rnPW4L16

Exit mobile version