Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ακόμα μια αρνητική πρωτιά στην ακρίβεια για την Ελλάδα στις τηλεπικοινωνίες και την διατροφή

Ακόμα μια αρνητική πρωτιά στην ακρίβεια για την Ελλάδα στις τηλεπικοινωνίες και την διατροφή

Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνει η Πατρίδα μας σ’ όλους τους τομείς της μνημονιακής εξάρτησης, καθώς ακόμη και τις ακριβότερες τηλεπικοινωνίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στα είδη διατροφής είχε η Ελλάδα το 2018, σύμφωνα με συγκεντρωτικά στοιχεία της Eurostat. Ειδικά στις αγορές ψωμιού, τυριού, γάλακτος, κρεάτων, ψαριών, φρούτων και δημητριακών το καλάθι της Ελληνίδας νοικοκυράς είναι πιο ακριβό από το αντίστοιχο στην Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε η Eurostat, η Ελλάδα το 2018 είχε τις ακριβότερες τηλεπικοινωνίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ειδικότερα, πέρυσι οι τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα -περιλαμβάνονται το κόστος ταχυδρόμησης και σύνδεσης στο διαδίκτυο- ήταν κατά 56,7% ακριβότερες σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε.Ε. Στην δεύτερη θέση βρέθηκε το Βέλγιο, όπου οι τηλεπικοινωνίες κόστιζαν 40,4% περισσότερο από τον κοινοτικό μέσο όρο.

Παρά την πρωτοφανή μείωση μισθών, η Ελλάδα είναι ακριβότερη από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο και στα τρόφιμα κατά 5,7%. Ακριβότερα τρόφιμα προσφέρει μόνο η Κύπρος με ποσοστό 8,4% υψηλότερο του μέσου όρου των 28 κρατών- μελών. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι στις αγορές ψωμιού, τυριού, γάλακτος, κρεάτων, ψαριών, φρούτων και δημητριακών το καλάθι της Ελληνίδας νοικοκυράς είναι πιο ακριβό από το αντίστοιχο στη Γερμανία, την Ολλανδία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Από το 2010, που η Χώρα μπήκε στην μέγγενη των εθνοκτόνων μνημονίων, οι αρνητικές πρωτιές αποτελούν μόνιμο χαρακτηριστικό για την Ελλάδα. Οι εναλλασσόμενες κυβερνήσεις του «Συνταγματικού τόξου» φροντίζουν έτσι ώστε αυτές ακριβώς οι αρνητικές πρωτιές να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, με την ΝΔ που θα διαδεχθεί τον ΣΥΡΙΖΑ να γράφει εκ νέου θλιβερές επιδόσεις που θα οδηγήσουν ξανά την Πατρίδα και τον Λαό «στον πάτο» των ευρωπαϊκών αξιολογήσεων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/arnhtikh-prwtia-sthn-akribeia-gia-thn-ellada-stis-thlepikoinwnies-kai-thn-d#ixzz5s3nHunaM

Exit mobile version