Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προσάρτηση των κατεχομένων της Κύπρου προωθεί η Τουρκία

Την ίδια ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δηλώνει την ετοιμότητά του να βρεθεί ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το κατοχικό καθεστώς, η Τουρκία προωθεί μέσω πρωτόκολλου την προσάρτηση των κατεχομένων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Φιλελεύθερος” η Τουρκία και ψευδοκράτος φέρονται να έχουν υπογράψει πρωτόκολλο βάση του οποίου η τουρκική ακτοφυλακή θα διευρύνει τη συνεργασία με τα κατεχόμενα αναφορικά με την παρακολούθηση σκαφών εξερεύνησης για φυσικό αέριο και πετρέλαιο, από τρίτες χώρες, που ενεργούν στην Ανατολική Μεσόγειο, χωρίς άδεια από την Άγκυρα.

Προωθείται δηλαδή ένα καθεστώς εκχώρησης των εξωτερικών σχέσεων και ασφάλειας στην Τουρκία, ανάλογη με τη σχέση του Μονακό και της Γαλλίας. Λίγες ημέρες δηλαδή μετά που θα μετατρέψουν την Αμμόχωστο σε Λας Βέγκας, σήμερα φτάνει η σειρά όλων των κατεχομένων για να μετατραπούν σε Μονακό.

Όλα αυτά η Τουρκία τα στηρίζει στην πεποίθηση πως αποτελεί εγγυήτρια δύναμη του ψευδοκράτος και προστάτης των Τουρκοκυπρίων. Όλα αυτά γίνονται την ίδια ώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζητά επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και το ΑΚΕΛ προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω ζητά την παραμονή όλων των προϋπάρχουσων συμβιβασμών.

elamcy.com

 

Exit mobile version