Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Νέες ανθελληνικές κινήσεις από την Τουρκία που θέλει να κάνει «Μονακό» την κατεχόμενη Κύπρο

Νέες ανθελληνικές κινήσεις από την Τουρκία που θέλει να κάνει «Μονακό» την κατεχόμενη Κύπρο

Συνεχίζουν τις ανθελληνικές προκλήσεις τους οι τούρκοι, γνωρίζοντας μάλιστα ότι οι ανεύθυνοι-υπεύθυνοι που χειρίζονται τις τύχες του Ελληνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο φροντίζουν με την ανικανότητα ουσιαστική αντίδρασής τους να ρίχνουν νερό στον μύλο του τουρκικού επεκτατισμού.

Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδα «Yeni Safak», το οποίο τιτλοφορείται «Προληπτικές κινήσεις Τουρκίας για Κύπρο: Μοντέλο “Μονακό”», δίνει το στίγμα για τις νέες κινήσεις της Τουρκίας. Σύμφωνα με αυτό, τοποθετείται ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικονομικών Ενεργειών Γκιουρκάν Κουμπάρογλου, σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατόν το ψευδοκράτος να διεξαγάγει αποτελεσματική εξωτερική πολιτική χωρίς να έχει διεθνή αναγνώριση και διπλωματικά γραφεία στο εξωτερικό.

«Για να διασφαλίσουμε την διεθνή αναγνώριση της «ΤΔΒΚ», πιστεύω πως τώρα είναι αναγκαία η προληπτική εξωτερική πολιτική της Τουρκίας. Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για την άμυνα, δηλαδή να εξαλειφθούν οι εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο, με τους τουρκοκύπριους να μεταβιβάζουν την ασφάλειά τους στην Τουρκία» είπε ο Κουμπάρογλου.

Όσο για το ποιο είναι αυτό το μοντέλο «Μονακό» στο οποίο αναφέρεται Κουμπάρογλου, είναι το μοντέλο το οποίο αποσκοπεί στην διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους, αποκτώντας μια «μητρική» σχέση με την Τουρκία για τις εξωτερικές υποθέσεις, όπως ισχύει για την Γαλλία και το Μονακό. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λοιπόν, η γειτονική χώρα θα είναι αρμόδια για την άμυνα και τις εξωτερικές υποθέσεις του ψευδοκράτους -που προ ημερών προέβη σε προκλήσεις για την Αμμόχωστο-, το οποίο, ωστόσο, στο εσωτερικό του θα παραμένει αυτόνομο.

«Πονηριές», λοιπόν, από τους τούρκους, οι οποίοι είναι προφανές πως κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, προκειμένου να δείξουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν στον ελάχιστο βαθμό πίσω ως προς τις επεκτατικές τους διαθέσεις.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/nees-anthellhnikes-kinhseis-apo-thn-tourkia-pou-thelei-na-kanei-monako-thn#ixzz5sFgXaGvS

Exit mobile version