Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πόσο αθώα είναι η Νέα Δημοκρατία για τις Πρέσπες;

 

«Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας ξεμπλόκαρε τη σχέση με τη Βόρεια Μακεδονία είναι μια αξιοσημείωτη επίδοση ενός statesman. Ειδικά αφού υποχρεώθηκε να υποστεί την εσωτερική αντίδραση». Η γερμανική εφημερίδα Zeit, φιλοξενεί αυτή την δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν προέδρου της γερμανικής Βουλής Σόιμπλε.

Και ο Σόιμπλε, είναι ένας απολύτως αντιπαθής, εχθρός των λαών πολιτικός, αλλά πρέπει να του αναγνωρίσουμε, ότι ποτέ δεν λέει ψέματα. Προφανώς αισθάνεται ότι, σαν εκπρόσωπος της ισχυρότερης ελίτ, εκείνης των διεθνών τοκογλύφων, δεν χρειάζεται να πει ψέματα.

Τι μας λέει εδώ λοιπόν; Μας λέει με δηλητηριώδη πολιτική διπλωματία, ότι ο Τσίπρας στην συμφωνία των Πρεσπών, δεν ενήργησε ως Πρωθυπουργός. Μας λέει ότι ενήργησε ως «statesman». Δηλαδή κάτι σαν «εκπρόσωπος».

Τι μας αποκαλύπτει ο Σόιμπλε; Ότι τίποτε δεν σχεδίασε και δεν επέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ότι όλα είχαν αποφασισθεί, όλα είχαν συμφωνηθεί και απλά ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε τον ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου και ο Τσίπρας του statesman που έκανε την ανακοίνωση.

Μας δείχνει λοιπόν το γεράκι των τοκογλύφων, ποιος πραγματικά κυβερνά αυτή την χώρα. Μας δείχνει την κενότητα και την φαυλότητα των πάνινων εργαλείων του κουκλοθέατρου της πολιτικής σκηνής στην Ελλάδα. Μας δείχνει τον Πρωθυπουργό σαν τον «Κλούβιο» του Μπάρμπα-Μυτούση, που δεν κινείται και μιλάει μόνος του, αλλά κάποιος άλλος μιλά γι αυτόν και τον κινεί.

Και βεβαίως εξηγεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωθυπουργός, από την πρώτη στιγμή της συμφωνίας, μιλούν για «την εξασφάλιση της ειρήνης στα Βαλκάνια» χωρίς να μπορούν να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο, αφού ποτέ δεν απειλήθηκε η Βαλκανική ειρήνη, λόγω του ονόματος των Σκοπίων. Απλά δεν μπορούν να στηρίξουν τις δηλώσεις τους, γιατί δεν είναι δικές τους!

Όμως στην παρούσα πολιτική στιγμή, ο Σόιμπλε, μας αποκαλύπτει και κάτι άλλο, πολύ σημαντικότερο από την θλιβερή διαπίστωση πως η κυβέρνηση υπάκουσε στις εντολές άλλων.

Διαβάζοντας κανείς όλη την συνέντευξη του Σόιμπλε στην Zeit, βλέπει μια πικρία εκ μέρους του Γερμανού. Μια πικρία για το ότι ενώ, εκείνος είχε εργασθεί για την συμφωνία, άλλοι «έδρεψαν τις δάφνες». Και φυσικά οδηγούμαστε στο λογικό ερώτημα: Μόνος του εργάσθηκε ο Σόιμπλε για την συμφωνία των Πρεσπών; Όχι βέβαια. Ποιοι ήταν στην κυβέρνηση τότε στην Ελλάδα; Μα η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και Πασοκ, οι άσπονδοι επί 10ετίες εχθροί, που τους ένωσε η κουτάλα της εξουσίας ή οι δεσμεύσεις στις επιταγές των ξένων, όπως αποκαλύπτει η παρέμβαση Σόιμπλε.

Τι μας λέει δηλαδή ο Σόιμπλε; Μας λέει ότι ο Τσίπρας ήταν ο statesman σε μια συμφωνία που έστησε-αποδέχτηκε ο Σαμαράς!

Θα μου πείτε, και γιατί να τον πιστέψουμε; Μα είναι απλό. Γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν έκανε τίποτε για να αποτρέψει την συμφωνία. Γιατί μποϋκοτάρισε τα συλλαλητήρια, γιατί αρνήθηκε την πρόταση του Γ.Γ. Γραμματέα της Χρυσής Αυγής για παραίτηση της Βουλής και γιατί ακόμη και σήμερα, δηλώνει ψευδώς ότι, δεν ακυρώνεται η συμφωνία και θα την σεβαστεί.

Θα πιστέψουμε λοιπόν τον Σόιμπλε, αφενός γιατί η ιδιότητα του statesman ταιριάζει στο πολιτικό μέγεθος του Τσίπρα και αφετέρου διότι εξηγεί τις πολιτικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας, που είναι και αυτές που τον επιβεβαιώνουν!

Ας σκεφθούν καλά οι ψηφοφόροι των αυριανών εκλογών. Πόσο κορόιδα μπορεί να πιαστούν, όσοι πιστεύουν πως η Νέα Δημοκρατία, είναι οτιδήποτε άλλο από μια ξόβεργα, για να πιαστεί το έξυπνο πουλί από την μύτη.

Η αλήθεια δεν κρύβεται και σε αρκετές περιπτώσεις, όπως αυτή του Σόιμπλε, δεν γίνεται και προσπάθεια για να κρυφτεί.

Μόνον οι Εθνικιστές θα στηρίξουν τα Ελληνικά συμφέροντα. Μόνον η Χρυσή Αυγή έχει σταθεί απέναντι σε όλο το βρώμικο πολιτικό κατεστημένο, λέγοντας τίποτε παραπάνω από το αυτονόητο, και γι αυτό φιμώνεται και διώκεται.

Εσείς θέλετε «statesman» για πολιτικό ηγέτη ή αδέσμευτο Έλληνα Πρωθυπουργό;

Από την εθνική εφημερίδα Εμπρός

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/poso-athwa-einai-h-nea-dhmokratia-gia-tis-prespes#ixzz5t22Z4N2O

Exit mobile version