Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

H ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

H ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Όλοι έχουμε καταλάβει πως, σημαντικό ρόλο στην προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, έπαιξε η Γερμανία.

Τον ρόλο αυτό της Γερμανίας, επιβεβαιώνει η «Σύνοδος της Διαδικασίας Βερολίνου» που διεξάγεται στην πόλη Πόζναν. Πρόκειται για συνάντηση έξι χωρών των Δ. Βαλκανίων με την Γερμανία και άλλα κράτη της Ε.Ε.

Η σύνοδος αυτή είναι ένα από τα πρώτα, αλλά βασικά βήματα, της διείσδυσης των γερμανικών συμφερόντων στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Και φυσικά μιλώντας για γερμανικά συμφέροντα, αναφερόμαστε και στα Νατοϊκά συμφέροντα.

Η ατζέντα της Συνόδου  περιλαμβάνει θέματα οικονομικά αλλά και διαδικαστικά και υποδομής (ευκολία διατυπώσεων και υποδομές οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου κλπ).

Επιπλέον  η Μέρκελ, προωθεί ένα γερμανικό ίδρυμα νεολαίας για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, με προφανή διάθεση να αναπτύξει την επιρροή της Γερμανίας στην περιοχή.

Το σχέδιο αυτής της γερμανικής πρωτοβουλίας δεν είναι καινούργιο έχει ξεκινήσει από το 2014, πράγμα που αποδεικνύει και την γεωπολιτική σχεδίαση και εμπλοκή της Γερμανίας στην υπόθεση των Σκοπίων. Κεντρικός άξονας για την σχεδιαζόμενη ανάπτυξη συνεργασίας είναι οι να «αντιμετωπισθούν» οι διαφορές μεταξύ χωρών της περιοχής, όπως η διαμάχη Σκοπίων Ελλάδος για το όνομα της Μακεδονίας, αλλά και οι διαφορές Μαυροβουνίου, Σερβίας Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Κοσσόβου και άλλες.

Λέγοντας βεβαίως «αντιμετώπιση» των διαφορών, αντιλαμβανόμαστε πως εννοούν την υπέρ των συμφερόντων του ΝΑΤΟ, «επίλυσή» τους.

Τυράκι στην φάκα, για τις χώρες αυτές είναι οι πιθανές ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ.

Σε πρόσφατη σχετική ενημέρωση η Μέρκελ, εξήρε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Την ονόμασε θετικό παράδειγμα και είπε ότι πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση.

Παράδειγμα λοιπόν, η κατάφορη καταπάτηση των Ελληνικών δικαιωμάτων, παράδειγμα ο βιασμός του πολιτισμού και της ιστορίας μας, παράδειγμα οι κυβερνήσεις που ξεπουλούν τα συμφέροντα της χώρας τους, για να διευκολύνουν τις «μπίζνες» της Γερμανίας, του ΝΑΤΟ και του παγκόσμιου κεφαλαίου.

Η Νέα Δημοκρατία, σε ένα ρόλο που δεν πείθει, προσπαθεί να πείσει ότι με το ζόρι θα αποδεχθεί την συμφωνία αν και δεν θέλει. Η πρόσφατη όμως αυτοδυναμία της, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που έφερε την συμφωνία, ουσιαστικά ως κυβέρνηση μειοψηφίας και μετά από διαβλητές κοινοβουλευτικές διαδικασίες, πιέζει την Νέα Δημοκρατία να πράξει το σωστό για την χώρα και να την ακυρώσει. Δεν θα το κάνει όμως, διότι και αυτή ως κυβέρνηση δεν είναι τίποτε περισσότερο από υποτακτική των ξένων και εντολοδόχος τους.

Η Χρυσή Αυγή έχει πολλές φορές προειδοποιήσει τον Ελληνικό Λαό, για το πολύ άσχημο παιχνίδι που παίζουν τα ξένα συμφέροντα σε βάρος των Ελλήνων, με την ανοχή (τουλάχιστον) της Νέας Δημοκρατίας.

Παραμένουμε σταθερά στην θέση μας, ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι κατάπτυστη και πρέπει να ακυρωθεί.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-germania-chrhsimopoiei-thn-sunthhkh-twn-prespwn#ixzz5t7PodP8k

Exit mobile version