Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΤΟ EUROGROUP ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ, ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΤΟ EUROGROUP ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ, ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Δεν πέρασε ούτε μια ημέρα από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και ο Πρόεδρος του EUROGROUP Μάριο Σεντένο έστειλε με δηλώσεις του σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων δήλωσε χαρακτηριστικά: «οι δεσμεύσεις είναι δεσμεύσεις». «Αν κάποιος τις σπάσει, είναι το πρώτο βήμα για να χαθεί η εμπιστοσύνη, κάτι που οδηγεί σε μείωση των επενδύσεων και τελικά της ανάπτυξης».

Το EUROGROUP διαμηνύει ότι καμία διάθεση δεν έχει για αλλαγές στους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος, στόχους που και ο ίδιος ο Μητσοτάκης προεκλογικά έλεγε ότι δεν θα επιτευχθούν και πρέπει θα επαναδιαπραγματευθεί η κυβέρνησή του!

Τώρα, με το καλημέρα, το EUROGROUP ξεκαθαρίζει ότι δεν θα υπάρξουν τέτοιου είδους υπαναχωρήσεις.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι προφανές ότι θα δυσκολευθεί πολύ και τα λόγια τα προεκλογικά, θα γίνουν τελικά, ξανά, θηλιά στο λαιμό της Ελληνικής οικονομίας, για μια ακόμη φορά. Θα ζήσουμε και πάλι, εκείνες τις εικόνες των οικονομικών επιτελείων να «διαπραγματεύονται» για ώρες και τελικά να μην καταφέρνουν τίποτε θετικό, αντίθετα να φέρνουν πιο ακριβό λογαριασμό στους Έλληνας. Θα ζήσουμε και πάλι την προσπάθεια των κυβερνητικών στελεχών να μας πείσουν ότι η περαιτέρω φτωχοποίησή μας, γίνεται για το καλό μας και να διατηρηθεί η «αξιοπιστία» του κράτους.

Ξεχνούν βεβαίως ότι, την αξιοπιστία του κράτους, είναι πάντοτε οι εκάστοτε πολιτικάντηδες που την διαλύουν, αφού εξανεμίζουν και διασπαθίζουν τις σκληρές οικονομικές θυσίες του λαού μας.

Οι «θεσμοί» μιλούν λοιπόν για «αξιοπιστία», κάτι που όμως είναι δύσκολο να επικαλεσθεί ο Μητσοτάκης, όταν ήδη άρχισε να φαίνεται αναξιόπιστος αφού προεκλογικά μιλούσε για σφιχτό κυβερνητικό σχήμα με 15 περίπου υπουργούς και τελικά σχημάτισε κυβέρνηση με 51 στελέχη.

Προτείνουμε στη Νέα Δημοκρατία, να μην δείξει σε καμία περίπτωση στους «θεσμούς» το αστείο σχέδιο αποπληρωμής των χρεών της προς τις τράπεζες, γιατί τότε θα χάσει κάθε αξιοπιστία και κανείς δεν θα εμπιστεύεται το οικονομικό της επιτελείο.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-eurogroup-den-stamataei-thn-piesh-gkremizei-tis-uposcheseis-mhtsotakh#ixzz5tAgr9ftC

Exit mobile version