Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η τουρκία παραλαμβάνει τους S-400

Η τουρκία παραλαμβάνει τους S-400

Πάρα πολλές πληροφορίες συρρέουν σχετικά με την παραλαβή από την τουρκία των ρωσικών οπλικών συστημάτων S-400.

Υποτίθεται, χωρίς να υπάρχει ακόμη επιβεβαίωση, ότι  το αρχικό (τουλάχιστον) υλικό για τους S-400, μεταφέρθηκε χθες με ειδική αερομεταφορά, στην τουρκία. Αυτό ανέφερε και μεγάλη τουρκική εφημερίδα και ρωσικά ΜΜΕ.

Πριν όμως από την παραλαβή αυτή, ένα άλλο αεροσκάφος, της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας  προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ερχάτς στην Μαλάτια.

Σύμφωνα με τα δεδομένα από το  Flight Radar το καταχωρημένο ως RA-85559 αεροσκάφος Τουπόλεφ Tu-154B-2, απογειώθηκε από την Μόσχα στις 16:05 και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μαλάτιας στις 18:40.

Το αεροσκάφος είναι άγνωστο τι μετέφερε, αν και εικασίες λένε ότι μετέφερε ειδική ομάδα που θα εργαστεί σχετικά με την εγκατάσταση των πυραύλων και ότι μεταξύ των ενδεχόμενων τοποθεσιών είναι και η Μαλάτια.

Φαίνεται ότι, η εγκατάσταση των S-400 προχωρεί κανονικά και ίσως να έχουμε άμεσα εξελίξεις επί του θέματος. Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι θα προχωρήσει κανονικά και ότι η δήλωση Τραμπ ότι «έχουμε διαφορές αλλά η τουρκία είναι φίλη» ήταν ένα παραθυράκι ευκαιρίας, μια υποχώρηση εκ μέρους των ΗΠΑ για να προχωρήσει η εγκατάσταση.

Το σίγουρο είναι, ότι η στρατιωτική θέση της Ελλάδος έναντι της τουρκίας επιδεινώνεται και τα αποτελέσματα αυτής της επιδείνωσης θα δούμε σύντομα, με την μορφή νέας επιθετικότητας και προκλητικότητας από μεριάς τουρκίας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-tourkia-paralambanei-tous-s-400#ixzz5tJP9bAN5

Exit mobile version