Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Προωθείται άνθρωπος της Μέρκελ, για την Προεδρία της Κομισιόν

Προωθείται άνθρωπος της Μέρκελ, για την Προεδρία της Κομισιόν

Την ερχόμενη εβδομάδα, έχει ορισθεί η ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την υποψήφια πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο Στρασβούργο.  Είναι συνεργάτης της Μέρκελ και προέρχεται από την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU).

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ορίσθηκε υποψήφια πρόεδρος της Κομισιόν στις 2 Ιουλίου από τους αρχηγούς κρατών της Ένωσης μετά απο μαραθώνιες διαπραγματεύσεις κορυφής. Το ότι άτομα τέτοιων ευθυνών και εξουσίας «ορίζονται» καταδεικνύει και τον βαθμό δημοκρατικότητας της Ε.Ε. αφού οι λαοί είναι τελικά, ουσιαστικά αμέτοχοι στην διαδικασία επιλογής των ηγετών της Ε.Ε.

Ξεκίνησε χθες, έναν ευρύ κύκλο επαφών για να πείσει τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να την ψηφίσουν, αρχίζοντας κεκλεισμένων των θυρών (!) συναντήσεις με τους σοσιαλδημοκράτες.

Καθόλου δεν μας εκπλήσσει η ατζέντα της υποψήφιας για την Προεδρία της Κομισιόν, όπως εκείνη την έχει οριοθετήσει: Είναι αντίθετη στο Brexit και προτρέπει τους Βρετανούς να αλλάξουν γνώμη. Θα αγωνισθεί λέει για το «πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής» δηλαδή ένα νεοταξικό σχέδιο, το οποίο ευρέως αμφισβητείται από πλειάδα επιστημόνων ανά τον κόσμο. Είναι υπέρ ενός ανοικτού δρόμου ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στο ευρωπαϊκό μπλοκ και αντίθετη προς την Ρωσία –τηρώντας με ευλάβεια το Νατοϊκό σχέδιο.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση βασίζεται σε αρχές. Το θεμέλιο είναι το κράτος δικαίου», είπε κατά την διάρκεια συνάντησής της με ευρωβουλευτές των φιλελευθέρων. Και στην Ελλάδα μας προκάλεσε γέλιο, αναλογιζόμενοι την ανοχή στην παράνομη δίωξη της Χρυσής Αυγής αλλά και την προκλητική ανεκτικότητα στις τουρκικές προκλήσεις και διεκδικήσεις επί του Ελληνικού εδάφους.

Για να εκλεγεί, πρέπει να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή 374 ψήφους (και όχι 376, αφού απουσιάζουν οι τρεις Καταλανοί ευρωβουλευτές). Όμως αυτό δεν είναι σίγουρο και δεν αποκλείεται να ζητήσει να αναβληθεί η ψηφοφορία για αργότερα, δηλαδή για τον Σεπτέμβρη.

Η εκλογή της πάντως, δεν προβλέπεται να φέρει καμία ουσιαστική αλλαγή στην ευρωπαϊκή πολιτική, αφού θεωρείται άνθρωπος του περιβάλλοντος Γιούνκερ.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/prowtheitai-anthrwpos-ths-merkel-gia-thn-proedria-ths-komision#ixzz5tN3NOi6H

Exit mobile version