Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΦΟΡΟΙ 3 ΔΙΣ ΣΕ 5 ΜΗΝΕΣ !!!

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΦΟΡΟΙ 3 ΔΙΣ ΣΕ 5 ΜΗΝΕΣ !!!

Μέσα στο 2019, δημιουργήθηκαν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 3,1 δις, εκ των οποίων τα 2,85 δις είναι υποχρεώσεις απλήρωτων φόρων.

Στο σύνολό τους οι οφειλές, δηλαδή προηγούμενα έτη και το 2019, ανέρχονται στο ύψος των 104 δις (!) σύμφωνα με στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.  Από αυτά, σχεδόν τα 20 δις, δεν θεωρούνται ότι είναι δυνατόν να εισπραχθούν, ενώ τα υπόλοιπα ίσως να εξυπηρετηθούν, υπό συνθήκες, σίγουρα όμως όχι σε «σκληρό» νόμισμα αλλά μέσω κατασχέσεων κλπ.

Χρέη στο Δημόσιο παρουσιάζουν 3,8 εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις! Ο τεράστιος αυτός αριθμός καταδεικνύει και την αδυναμία της αγοράς. Δεν πρόκειται για «μπαταχτσήδες» αλλά για περιπτώσεις οικονομικής αδυναμίας.

Μέχρις στιγμής σε 1.2 εκατομμύρια οφειλέτες έχουν επιβληθεί κατασχέσεις μισθών, τραπεζικών λογαριασμών και από τις αρχές του έτους έχουν γίνει περίπου 44.000 κατασχέσεις. Η πορεία των κατασχέσεων είναι γενικά ανοδική, αλλά προφανώς δεν είναι η λύση που θα δώσει πνοή στην οικονομία.

Τα στοιχεία λένε ότι, περίπου το 52,4% οφείλει ποσά έως 500€, έως 10.000€ χρωστούν περίπου 1,5 εκατομμύρια οφειλέτες, έως 100.000€ χρωστούν περίπου 255.000 οφειλέτες και ‘εως 1.000.000 χρωστούν περίπου 35.000 οφειλέτες.

Είναι σαφές ότι η πορεία της οικονομίας δεν είναι ευοίωνη. Είναι επίσης σαφές ότι η κρίση καθόλου δεν αντιμετωπίστηκε από τα περιβόητα μνημόνια, κι ας έτρεξαν όλοι να τα επιβάλλουν στον Λαό.

Η εικόνα της οικονομίας, απαιτεί προσοχή και κοινωνική μέριμνα, κάτι τελείως αντίθετο από την φιλελεύθερη λογική της Νέας Δημοκρατίας, πριν η καταστροφή για την κοινωνία να είναι τόσο σημαντική ώστε να είναι ανεπίστρεπτη.

Οι καιροί απαιτούν οικονομική πολιτική που θα δώσει ανάσα στον πολίτη και όχι θα τον στραγγαλίσει περισσότερο. Η φιλελεύθερη οικονομία υποτίθεται ότι απαιτεί χαλαρή εποπτεία από το κράτος. Πως άραγε αυτό συνδυάζεται με ασφυκτικό έλεγχο κάθε οικονομικής δραστηριότητας και υπερφορολόγηση αυτής;

Η περίοδος ΣΥΡΙΖΑ ήταν καταστρεπτική για την Ελληνική οικονομία. Η περίοδος Μητσοτάκη υπόσχεται ελαφρύνσεις και μειώσεις και επενδύσεις. Τα ταμεία όμως και τα λογιστικά του κράτους δείχνουν μιαν άλλη πραγματικότητα. Κάποτε πρέπει να ωριμάσουμε σαν ψηφοφόροι και πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/aplhrwtoi-foroi-3-dis-se-5-mhnes#ixzz5te7rGvNV

Exit mobile version