Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η Σεβίλλη, πόλη διαμάντι της Ανδαλουσίας, θα «φιλοξενήσει» ισλαμικό τέμενος…

Η Σεβίλλη, πόλη διαμάντι της Ανδαλουσίας, θα «φιλοξενήσει» ισλαμικό τέμενος…

Η πανέμορφη πόλη της Ισπανίας η Σεβίλλη, μια πόλη με βαθιά καθολική παράδοση, θα «αποκτήσει» τζαμί μετά από 700 χρόνια, όπως αναφέρει το Defend Europa.

Η ισπανική πόλη  με την μακραίωνη ιστορία και την ιδιαίτερη πολιτιστική αξία ισλαμοποιείται. Αυτό το γεγονός, ωστόσο, έχει περάσει απαρατήρητο από την πλειοψηφία των Ισπανών και των κατοίκων της Σεβίλλης, καθώς και από τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης. Το πιθανότερο είναι ότι στα μάτια των κατοίκων της Σεβίλλης, η ανέγερση του ισλαμικού τεμένους, θεωρείται μέρος του «αθώου» παιχνιδιού που ονομάζεται πολυπολιτισμικότητα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν από εννέα χρόνια υπήρξε μια προσπάθεια να ανεγερθεί  ένα τζαμί στη γειτονιά San Jeronimo της Σεβίλλης. Τότε όμως  η αντίδραση των ντόπιων ήταν έντονη και αποτελεσματική και είπανε ένα μεγάλο ΟΧΙ!  Φυσικά, αυτή η διαμαρτυρία χαρακτηρίστηκε ως ισλαμοφοβική, ξενοφοβική και χρησιμοποιήθηκε η γνωστή προπαγάνδα της οπισθοδρομικής αριστεράς  με στόχο την επίθεση στον πατριωτισμό.

Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή στο σκηνικό αυτού του πολιτικού θεάτρου, εισέρχεται και ο πρώην παίκτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Σεβίλλης Κανουτέ, ο οποίος συγκέντρωσε μέχρι στιγμής 300.000 ευρώ για την κατασκευή του τζαμιού.

“Το κάνω για να σώσω την ισλαμική λατρεία της πόλης”, δήλωσε.

Σε μια χώρα όπως η Ισπανία, όπου ο μουσουλμανικός πληθυσμός έχει φθάσει το 4% και συνεχίζει να μεγαλώνει κάτω από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση, το άνοιγμα αυτού του φαινομενικά ασήμαντου τζαμιού θα ανοίξει την όρεξη για την κατασκευή πολλών άλλων. Η ίδια τάση έχει παρατηρηθεί και στη Βαρκελώνη.

Με την παράδοση στο Ισλάμ ακόμη μιας ισπανικής πόλης, οι ευρωπαϊκές της ρίζες αρχίζουν να τρέμουν. Οι πολιτιστικές αξίες βάλλονται πανταχόθεν.

Κάνοντας μια απαραίτητη ιστορική αναδρομή είναι δέον να αναφέρουμε ότι ο Φερδινάνδος ο Τρίτος  της Καστίλης, ο οποίος επανέκτησε την πόλη στη δεκαετία του 1200, είπε κάποτε:  «Δεν πολέμησα μόνο για να ανακτήσουμε αυτή την πόλη από την εξουσία των  Μωαμεθανών αλλά και για να εξαλείψω την πρωτόγονη θρησκευτική τάση των φανατισμένων οπαδών του Ισλάμ».

Έχουν ξεχάσει οι Ισπανοί τα λόγια του ή είναι το πνεύμα της Επανάκτησης ακόμα ζωντανό…;

Φ.Μ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-sebillh-polh-diamanti-ths-andalousias-tha-filojenhsei-islamiko-temenos#ixzz5tqpOESPZ

Exit mobile version