Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πακιστανοί κρατούσαν φυλακισμένους 14 ομοεθνείς τους στην Άρτα και ζητούσαν λύτρα

Πακιστανοί κρατούσαν φυλακισμένους 14 ομοεθνείς τους στην Άρτα και ζητούσαν λύτρα.

Μια ακόμη θλιβερή και απάνθρωπη ιστορία, απ’ αυτές που ο Βύρωνας Πολύδωρας χαρακτήριζε ως «εθνικό σπορ των πακιστανών», δηλαδή τις απαγωγές ανθρώπων με σκοπό την καταβολή λύτρων, είδε το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, φυλακισμένους υπό άθλιες συνθήκες στις εγκαταστάσεις παλαιού πτηνοτροφείου στην Άρτα κρατούσαν 14 πακιστανούς λαθρομετανάστες ομοεθνείς τους, απαιτώντας την καταβολή λύτρων από τους οικείους τους  προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

Οι επτά εκ των εγκεφάλων της σπείρας συνελήφθησαν χθες το πρωί κατόπιν συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης στην περιοχή, με την ΕΛ.ΑΣ να σημειώνει σε ανακοίνωσή της πως «οι παθόντες κατέβαλαν χρηματικά ποσά σε μέλη του κυκλώματος για την παράνομη μεταφορά τους στην Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια κρατούνταν με τη χρήση βίας, προκειμένου συγγενικά τους πρόσωπα να τους αποστείλουν επιπλέον χρήματα, τα οποία θα παρέδιδαν στο κύκλωμα για την απελευθέρωσή τους». Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζουμε τέτοιες άθλιες ειδήσεις που προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και δυστυχώς απ’ ό,τι δείχνουν ανάλογα περιστατικά του παρελθόντος, ούτε και η τελευταία .

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/pakistanoi-kratousan-fulakismenous-14-omoethneis-tous-sthn-arta-kai-zhtousa#ixzz5txr0pyxk

Exit mobile version