Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τα καυτά θέματα της Υγείας

Τα καυτά θέματα της Υγείας

Από τις πρώτες προτεραιότητες που θα πρέπει να έχει μια εθνική κυβέρνηση για τον τομέα της δημόσιας υγείας είναι η από-κομματικοποίηση του κράτους όπως αυτή εφαρμόζεται στην Υγεία. Με τερματικό της πρακτικής του ορισμού πολιτευτών στις διοικήσεις των νοσοκομείων. Θα πρέπει να δοκιμαστεί άλλωστε η διοίκηση ενός μεγάλου νοσοκομείου σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να έχει στόχο να αναβαθμιστούν τα δηµόσια νοσοκομεία, ώστε οι Έλληνες πολίτες να απολαµβάνουν καλύτερες δηµόσιες υπηρεσίες Υγείας, µε κανόνες, διαφάνεια, χωρίς απευθείας αναθέσεις και κυρίως χωρίς κόστος για τους πολίτες.

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) που απέτυχε παταγωδώς από την πρώην  κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το  «καυτό μέτωπο» των ιδιωτών παρόχων της υγείας που πρέπει να γίνουν άμεσες αλλαγές στα οικονομικά μέτρα του rebate και του claw back και  το δελτίο τιμών των φαρμάκων το οποίο δεν εκδόθηκε ποτέ από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μέχρι την ενίσχυση των νοσοκομείων του ΕΣΥ, κυρίως με προσωπικό.

Το θέμα των προσλήψεων των γενικών γιατρών, παθολόγων, παιδίατρων, ορθοπεδικών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Άλλο ένα «καυτό» θέμα της υγείας είναι να εκδοθεί το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, αλλά και μια νέα υπουργική απόφαση για την αποζημίωση των φαρμάκων.

Βασικό θέμα να γίνει η θεσμοθέτηση του Οργανισμού Αξιολόγησης της Καινοτομίας στην Υγεία (ΗΤΑ), για να γίνεται η αποζημίωση των θεραπειών με βάση το αποδεδειγμένο θεραπευτικό όφελος

Τα «καυτά» θέματα που απασχολούν την βιομηχανία του Ελληνικού φαρμάκου η οποία έχει γονατίσει από το claw back, βάζοντας στο τραπέζι το θέμα του επιμερισμού του κλειστού προϋπολογισμού της δημόσιας δαπάνης σε υπό-προϋπολογισμούς αλλά και σε επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων (κλινικές δοκιμές, ανάπτυξη νέων φαρμακοτεχνικών μορφών κλπ.), δαπάνες που θα αφαιρούνται από το claw back. Νέα κίνητρα για την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία που περιλαμβάνουν αυξημένες αποσβέσεις και μεταφορά φορολογικών ζημιών. Μεγαλύτερη διείσδυση γενοσήμων και διαπραγματεύσεις του ΕΟΠΥΥ σε περισσότερες κατηγορίες φαρμάκων με στόχο χαμηλότερες τιμές.

 

ΜΑΡΙΟΣ ΤΣΕΡΤΟΣ Οδοντίατρος – Στοματικός Γναθοπροσωπικός Χειρουργός

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ta-kauta-themata-ths-ugeias1#ixzz5u3lQvy6F

Exit mobile version