Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το «παιδί για τα θελήματα» του Γιούνκερ, Μαργαρίτη Σχοινά, επέλεξε η ΝΔ για Επίτροπο της Ελλάδας

Το «παιδί για τα θελήματα» του Γιούνκερ, Μαργαρίτη Σχοινά, επέλεξε η ΝΔ για Επίτροπο της Ελλάδας.

Το «παιδί για τα θελήματα» του Γιούνκερ, Μαργαρίτη Σχοινά, επέλεξε η ΝΔ για Επίτροπο της Ελλάδας.

Η τοποθέτηση από την ΝΔ του «παιδιού για τα θελήματα» του  Γιούνκερ, Μαργαρίτη Σχοινά στην θέση του Ευρωπαϊκού Επιτρόπου είναι ενδεικτική της στάσης εθελοδουλίας που θα κρατήσει (κι αυτή) απέναντι στους δανειστές. Ο μέχρι σήμερα εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν και στενός συνεργάτης του Γιούνκερ τελικά επελέγη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως η πρόταση της κυβέρνησης  για επίτροπος.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος τελικά παρέμεινε στις Βρυξέλλες για τις ανάγκες του πολυπόθητου για την κυβέρνηση deal για το χαρτοφυλάκιο, επελέγη ύστερα από καραμπόλες, καθώς μία από τις σκέψεις του Μητσοτάκη ήταν να τον αξιοποιήσει στην κυβέρνηση του, όμως κύκλοι των Βρυξελλών ήθελαν την παραμονή του  Σχοινά.

Ο Σχοινάς έγινε ευρύτερα γνωστός ως εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν κατά τη θητεία του Γιούνκερ, ύστερα από πρόταση της κυβέρνησης Σαμαρά. Όμως ο Σχοινάς είχε πρότερη θητεία στην Ευρώπη, ενώ είχε διατελέσει και ευρωβουλευτής της ΝΔ την περίοδο 2007-2009.

Είναι από τις κλασικές περιπτώσεις των γραφειοκρατών των Βρυξελλών που πρώτα σκέφτονται την καριέρα τους και μετά τα Εθνικά Δίκαια της Χώρας. Μια από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι  η υποστήριξη στην κατάπτυστη  Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ο Σχοινάς είχε χαρακτηρίσει «σημαντική» και ως εκπρόσωπος της Κομισιόν στις αρχές του 2019 διεμήνυε προς την Βουλή των Ελλήνων να την ψηφίσει… Επίσης, τον Απρίλιο, είχε κριτικάρει όσους τάσσονταν υπέρ της αναστολής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην Ε.Ε., λέγοντας ότι «οι πόρτες της Ε.Ε. είναι ανοιχτές και παραμένουν ανοιχτές, αλλά οι μεντεσέδες πρέπει να λειτουργούν για να παραμείνουν ανοιχτές οι πόρτες», αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά καταδίκης της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα, ο Σχοινάς είχε χαρακτηρίσει «λύση στο κυπριακό πρόβλημα» με «ευεργετικές συνέπειες για την Ε.Ε.» το προωθούμενο «Σχέδιο Ανάν 2 » στο Κραν Μοντανά!

Με την επιλογή του «his master’s voice» Σχοινά στη θέση του Επιτρόπου, η ΝΔ αποδεικνύεται, με την σειρά της, εντολοδόχος των Βρυξελλών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-paidi-gia-ta-thelhmata-tou-giounker-margarith-schoina-epeleje-h-nd-gia-e#ixzz5uDRo3V4z

Exit mobile version