Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι ΗΠΑ και η διπρόσωπη πολιτική τους

Οι ΗΠΑ και η διπρόσωπη πολιτική τους

Το ενεργειακό «παιγνίδι» στην περιοχή του Αιγαίου, θα κρίνει την οικονομική (τουλάχιστον) ευημερία της Ελλάδος για τις επόμενες δεκαετίες.

Διανύουμε μιαν ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο σχετικά με τα γεωπολιτικά συμφέροντα της χώρας μας, μια περίοδο που αν δεν καταφέρουμε να ορθώσουμε ανάστημα και να διεκδικήσουμε δυναμικά τα δικαιώματά μας, θα βρεθούμε χαμένοι και θα έχουμε υποθηκεύσει το μέλλον πολλών μελλοντικών γενεών!

Οι Αμερικανοί «φίλοι και σύμμαχοί» μας, δεν κρύβουν το έντονο ενδιαφέρον τους για το θέμα αυτό, το οποίο έχουν τοποθετήσει στην ψηλότερη θέση της πολιτικής τους για την περιοχή. Σύμφωνα με την συνήθη τακτική τους, δείχνουν να έχουν διάθεση συνεργασίας με την Ελλάδα, αλλά ουσιαστικά, προωθούν μια πολιτική, η οποία προσπαθεί να αποσυνδέσει τον ενεργειακό πλούτο από την Ελληνική κυριαρχία και να τον παρουσιάσει σαν πολυεθνικά συμφέροντα, ώστε να αποδυναμώσει τις εύλογες απαιτήσεις μας.

Δεν είναι τυχαία η συνεχής αναφορά του Αμερικανού Πρεσβευτή Πάιατ, στα ενεργειακά θέματα και ο τρόπος που κρατά το ζήτημα στην επικαιρότητα. Πρόσφατα με την ευκαιρία της παρουσίας του στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε, ότι η Ελλάδα, έχει αναδειχθεί «σε ευρωπαϊκό κόμβο-«κλειδί» για τη διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας κι αυτό είναι κάτι που οι ΗΠΑ υποστηρίζουν.»

Όπως προανέφερα, αυτή είναι μια κατ’ αρχήν ανακοίνωση υπέρ της Ελλάδος, όμως διαβάζοντας ανάμεσα στα γράμματα, αντιλαμβανόμαστε, ότι δίνοντας στην δήλωσή του, «ευρωπαϊκή» διάσταση στην Ελλάδα, συνδέει την Ελληνική κυριαρχία με την Ευρωπαϊκή. Συνδέει έτσι, την διαχείριση των ενεργειακών αποθεμάτων και με την Ε.Ε. Αυτόματα, συνδέονται τα χρέη της Ελλάδος με την εκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων.

Επίσης, είναι ηχηρότατη, η απουσία από Αμερικανικής πλευράς, της οποιαδήποτε στηλίτευσης για τις τουρκικές παρενοχλήσεις στις κυπριακές εξορύξεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Εδώ πρέπει να υπογραμμίσουμε κάτι, το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα ξεκαθαρισμένο, ότι η τουρκία παρενοχλεί τις έρευνες, σε περιοχή στην οποία δεν συνορεύει με την Κύπρο! Η στάση της δηλαδή είναι εντελώς αδικαιολόγητη και στηρίζεται στην διπλωματική τακτική της τουρκίας, να ζητά πάντα ότι περισσότερο μπορεί, ώστε ότι και να πάρει θα βγει κερδισμένη, αφού έτσι κι αλλιώς, δεν το δικαιούται.

Οι Αμερικανοί, συνεχίζοντας μια πολιτική εξαπάτησης των Ελληνικών Κυβερνήσεων και απαξίωσης της συμμαχικής διάθεσης των Ελλήνων, προωθούν τα συμφέροντά τους, χωρίς να ενδιαφέρονται για διεθνή δίκαιο ή για ηθικές πολιτικές δεσμεύσεις. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι, ο παρών αλλά και ο μελλοντικός γεωπολιτικός σχεδιασμός μας, δεν μπορεί να συνεχίζει να είναι παθητικός στις Αμερικανικές αποφάσεις.

Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην χώρα μας, έχει πολλές φορές προκαλέσει με αγενείς και δασκαλίστικες προτροπές, όχι μόνο προς τις κυβερνήσεις αλλά και προς τον Ελληνικό Λαό.

Ο Λαός λοιπόν, πρέπει να αντιληφθεί ότι, δεν υπάρχει περιθώριο για διστακτικές πολιτικές και πρέπει να συνταχθεί ένα Εθνικό σχέδιο με βάση το οποίο, θα θωρακισθούν τα Ελληνικά συμφέροντα, στην ευρύτερη περιοχή. Μια τέτοια προοπτική, προφανώς δεν μπορεί να υλοποιήσει κανείς άλλος εκτός από τους Εθνικιστές καθότι, μόνον οι Εθνικιστές έχουμε αποδείξει, ότι δεν υποχωρούμε σε πιέσεις κάθε είδους και προστατεύουμε αταλάντευτα την Ελληνική Κυριαρχία.

Μυρμιδόνας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-hpa-kai-h-diproswph-politikh-tous#ixzz5uFO2hIxE

Exit mobile version