Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ο Μητσοτάκης έκανε επίθεση… φιλίας στον Ερντογάν λίγες ώρες μετά την απειλή του σουλτάνου για νέο Αττίλα στην Κύπρο μας

Ο Μητσοτάκης έκανε επίθεση… φιλίας στον Ερντογάν λίγες ώρες μετά την απειλή του σουλτάνου για νέο Αττίλα στην Κύπρο μας

Μίλησε και στα… κινέζικα για την προδοσία της Μακεδονίας μας: «Προτεραιότητα αποτελεί η άμβλυνση των αρνητικών συνεπειών από την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Αιχμή εδώ αποτελεί το αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Βόρεια Ελλάδα…»

Στην πρώτη ημέρα των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε κάποιες χλιαρές αναφορές στα εθνικά θέματα. Για την Συμφωνία των Πρεσπών την οποία και ΣΕΒΕΤΑΙ, είπε την εξής αοριστία: «Προτεραιότητα αποτελεί η άμβλυνση των αρνητικών συνεπειώναπό την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών…» Και όποιος κατάλαβε, ας μας εξηγήσει και σε εμάς πως θα… αμβλύνει τις αρνητικές συνέπειες, όταν ήδη το ελληνικό κράτος έχει παραδώσει το Ιερό όνομα της Μακεδονίας στους σκοπιανούς σφετεριστές της ιστορίας μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έτεινε επίσης χείρα… φιλίας στον σουλτάνο Ερντογάν δηλώνοντας: «Πυξίδα για τις σχέσεις μας παραμένει το Διεθνές Δίκαιο και η διάθεση φιλικής συνεργασίας. Χωρίς ρητορικούς παροξυσμούς και με ισχυρή εθνική αυτοπεποίθηση. Στο πλαίσιο αυτό δεν διστάζω να καλέσω τον Ταγίπ Ερντογάν να επιχειρήσουμε μια αμοιβαία προσέγγιση. Να κάνουμε μαζί ένα τολμηρό βήμα μπροστά. Είμαστε υποχρεωμένοι από την γεωγραφία να ζούμε μαζί.  Η αχρείαστη ένταση και οι κούρσες εξοπλισμών στερούν και από τις δύο χώρες πολύτιμους πόρους που μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος των πολιτών μας».

Λίγες ώρες νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος απείλησε την Κύπρο με νέο Αττίλα σε μήνυμα για την 45η επέτειο από την εισβολή. «Όσοι ονειρεύονται να αλλάξουν το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού έθνους θα συνειδητοποιήσουν ότι είναι μάταιη η προσπάθειά τους», είπε ο Τ. Ερντογάν. Συνέχισε επισημαίνοντας ότι η Τουρκία και το ψευδοκράτος θα αντιταχθούν στις προσπάθειες των Ελληνοκυπρίων να εκμεταλλευτούν τους φυσικούς πόρους του νησιού και διαμήνυσε επίσης ότι η Τουρκία δεν θα διστάσει να παρέμβει, όπως έκανε πριν από 45 χρόνια, για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων όποτε κριθεί απαραίτητο: «Αν απειληθεί η ασφάλεια των  Τουρκοκυπρίων κανείς να μην αμφιβάλλει πως θα κάνουμε τα ίδια βήματα όπως πριν 45 χρόνια» αναφέρει στο μήνυμά του.

Και ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε μια θαυμάσια ευκαιρία να απαντήσει σε αυτόν τον παροξυσμό θράσους και προκλητικότητας, εκείνος προτίμησε να κάνει επίθεση… φιλίας, λες και οδήγησε κάπου μέχρι σήμερα η «πολιτική» του ραγιαδισμού, που ακολουθούν με συνέπεια όλες οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης.

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/o-mhtsotakhs-ekane-epithesh-filias-ston-erntogan-liges-wres-meta-thn-apeilh#ixzz5uFqOPJIJ

Exit mobile version