Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τι τρέχει στα Σκόπια;

Τι τρέχει στα Σκόπια;

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νικολάι Ντιμιτρόφ, προχώρησε σε μια ιδιαίτερα περίεργη κίνηση, χωρίς εμφανείς αιτίες. Υποβάθμισε περισσότερους από τριάντα υψηλόβαθμους διπλωμάτες καριέρας. Ο αριθμός θεωρείται πολύ μεγάλος, αν σκεφθεί κανείς ότι οι ανώτατοι υπάλληλοι της διπλωματικής υπηρεσίας των Σκοπίων δεν φτάνουν τους εκατό!

Η ενέργεια έγινε χωρίς διαδικασίες, απλά με μια υπογραφή του Ντιμιτρόφ, που σημειωτέον θεωρεί εαυτόν «επαγγελματία διπλωμάτη» και η υποβάθμιση δεν υπολόγισε προσόντα όπως μεταπτυχιακούς διδακτορικούς τίτλους.

Η μείωση στην ιεραρχία για τους Σκοπιανούς διπλωμάτες, σημαίνει φυσικά μείωση αποδοχών, αλλαγή καθηκόντων και σε μερικούς εξ’ αυτών συνταξιοδοτικά προβλήματα.  Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι, υποβαθμίστηκαν και διπλωμάτες που εργάζονταν σε Προξενεία του εξωτερικού κι θεωρούντο πετυχημένοι.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι ο Ντιμιτρόφ, είναι αγαπημένο παιδί των Δυτικών και υπέρμαχος της Νατοϊκής προοπτικής των Σκοπίων αλλά και της εισόδου των, στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τι συμβαίνει λοιπόν στα Σκόπια; Ποια πολιτικά συμφέροντα, οδήγησαν τον Ντιμιτρόφ, να κουρέψει την ηγεσία του διπλωματικού σώματος υπουργείου του;

Υπάρχουν ίσως «μετασεισμικές δονήσεις» στο θέμα της ονομασίας, τα οποία τον οδήγησαν σε πειθαρχικές ενέργειες; Υπάρχουν ίσως διπλωματικοί – πολιτικοί κύκλοι που αμφισβητούν τον Ντιμιτρόφ,  τις αντιδράσεις των οποίων θέλησε να προλάβει με την ενέργειά του;

Το θέμα πάντως θα έχει συνέχεια, αφού πολλοί από τους διπλωμάτες που υποβαθμίστηκαν, προχωρούν σε νομικές ενέργειες.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/ti-trechei-sta-skopia#ixzz5uOKLiS5x

Exit mobile version