Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ιδού το “Μακεδονικό Έθνος”

Ιδού το “Μακεδονικό Έθνος”

Η Wikipedia, είναι μια διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια. Αποτελεί την πρώτη, αν όχι την κύρια, επιλογή όσων χρησιμοποιούν διαδίκτυο και θέλουν να βρουν πληροφορίες για κάποιο ιστορικό, πολιτικό, γεωγραφικό, αλλά και γενικού ενδιαφέροντος θέμα.

Η Wikipedia, έχει την ιδιαιτερότητα πως, ο καθένας μπορεί να φτιάξει λογαριασμό και να αρχίσει να αναρτά λήμματα, ή να διορθώνει – συμπληρώνει – διαγράφει, αναρτήσεις άλλων. Όλα φαίνονται όμορφα και «δημοκρατικά», μέχρι να δεις με περισσότερο σκεπτικισμό το όλο εγχείρημα. Κατ’ αρχήν η ιστορία και η γεωγραφία, δεν είναι προσωπικές αντιλήψεις και ημιτελείς γνώσεις αλλά επιστήμες που βασίζονται στην έρευνα και στα γεγονότα. Κατά δεύτερον, μπορεί ο καθένας να επεξεργάζεται τα διάφορα λήμματα, αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο, αν γράψεις κάτι με το οποίο δεν συμφωνεί ο μεγάλος αόρατος διαχειριστής, αυτό είτε κόβεται, είτε προκαλεί το πάγωμα του λογαριασμού σου. Πολλά μάλιστα λήμματα, όπως και το συγκεκριμένο, στο οποίο αναφερόμαστε σήμερα, έχουν ένα λουκέτο στο πάνω δεξί μέρος της εικόνας, το οποίο σημαίνει ότι ο αρχικός συγγραφέας το έχει κλειδώσει και κάθε αλλαγή περνάει από ειδική έγκριση.

Έχοντας κάνει αυτές τις βασικές διευκρινήσεις για την Wikipedia, πάμε να δούμε τι γράφει όταν ψάξει κανείς τον όρο «Μακεδόνες».

«This article is about the modern ethnic group. For the population of North Macedonia see Demographics of North Macedonia. For the ancient people, see Ancient Macedonians. For other uses, see Macedonian (disambiguation) and Macedonian Slavs (disambiguation)

Macedonians (Macedonian: Македонци, romanized: Makedonci) or Macedonian people (Macedonian: македонски народ, romanized: makedonski narod), are a nation and a South Slavic ethnic group native to the region of Macedonia. They speak the Macedonian language, a South Slavic language. About two thirds of all ethnic Macedonians live in North Macedonia and there are also communities in a number of other countries»

Μετάφραση:

«Αυτό το άρθρο είναι για την σύγχρονη εθνοτική ομάδα. Για τον πληθυσμό της Βόρειας Μακεδονίας δείτε δημογραφικά στοιχεία της Βόρειας Μακεδονίας. Για τον αρχαίο λαό, δείτε αρχαίων Μακεδόνων. Για άλλες χρήσεις, δείτε Μακεδονικό (αποσαφήνιση) και Μακεδονικοί Σλάβοι (αποσαφήνιση)

Μακεδόνες (Μακεδονικό: Македонци, romanized: Makedonci) ή μακεδονικό λαό (Σλαβομακεδονικά: македонски народ, romanized: makedonski narod), είναι ένα έθνος και μια Νότια σλαβική εθνοτική ομάδα ιθαγενή στην περιοχή της Μακεδονίας. Μιλούν την μακεδονική γλώσσα, Νότια σλαβική γλώσσα. Περίπου τα δύο τρίτα των Μακεδόνων ζουν στη βόρεια Μακεδονία και υπάρχουν επίσης κοινότητες σε μια σειρά από άλλες χώρες.»

Και στο πίνακα που επισυνάπτεται στην ανάρτηση (στην φωτογραφία μας δεν φαίνεται  ολόκληρος) παρατηρούμε ότι οι «Μακεδόνες» έχουν εθνικές μειονότητες, σε όλα τα Βαλκάνια αλλά και σε πολλές άλλες χώρες.

Βλέπουμε δηλαδή, την σαφή αλλοίωση της ιστορίας αλλά και την σύγχρονη γεωπολιτική διάστασή της, την πολιτική διείσδυση δηλαδή, με την οποία επιχειρείται να δημιουργηθούν εστίες επιρροής και συμφερόντων, στην περιοχή των Βαλκανίων και εναντίον των Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, της ιστορικής και πολιτισμικής αλήθειας αλλά και των γεωπολιτικών συμφερόντων της χώρας μας.

Όλα αυτά είναι εμφανή, με απλή παρατήρηση, σε ένα τετριμμένης αξίας νέο-ταξικό εργαλείο όπως η Wikipedia. Σκεφτείτε τι παιχνίδια παίζονται σε υψηλότερα επίπεδα, σε forums της Ε.Ε. του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ. Τι ενέργειες και χρηματοδοτήσεις προωθούνται για την «καταπιεσμένη Μακεδονική εθνότητα» στις διάφορες χώρες στις οποίες εμφανίζονται ως μειονότητες και φυσικά στην Ελλάδα.

Δεν είναι μακρυά οι μέρες που θα αναγκαστούμε από τους συμμάχους μας, χάριν της «δημοκρατίας» της «ανοχής» και της «ισότητος» να φτιάξουμε π.χ. μακεδονικά σχολεία και να δώσουμε ειδικά προνόμια στην μειονότητα αυτή εντός της χώρας μας.

Σημειώστε ακόμη ότι, υπάρχει αναφορά και στην «Ανατολική Ορθόδοξη Χριστιανική» Εκκλησία και όχι στην «Ελληνορθόδοξη» (Greek Orthodox) όπως είναι κανονικά η τυπική ονομασία αλλά και αναφορά στην «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία». Επίσης, στα χρόνια της Παγκόσμιας Τζιχάντ του Ισλάμ, ιδιαίτερης σημασίας είναι και η αναφορά σε «Μακεδόνες Μουσουλμάνους».

Κι όλα αυτά τα δημιούργησε η ατυχής (τουλάχιστον) πολιτική της «δεξιάς» από την δεκαετία ακόμη του 1950, τα επέβαλε η πολιτική της «πρώτη φορά αριστερά» και τα σέβεται σήμερα η «εξαναγκαζόμενη» να τα αποδεχθεί, Νέα Δημοκρατία των διάφορων Αμοιράδων που ψήφισαν την συμφωνία.

Υπενθυμίζουμε εδώ, ότι η Χρυσή Αυγή, είναι το μόνο πολιτικό κόμμα που έχει δεσμευθεί (και εγγράφως) να καταργήσει την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/idou-to-makedoniko-ethnos#ixzz5uQjcOiZp

Exit mobile version