Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι ΗΠΑ ακρωτηριάζουν την Εθνική μας Κυριαρχία στο Αιγαίο

Οι ΗΠΑ ακρωτηριάζουν την Εθνική μας Κυριαρχία στο Αιγαίο

«Κανείς δεν αμφισβητεί τη θάλασσα δυτικά της Κρήτης, ή του Ιονίου. Είναι πραγματικά εντελώς διαφορετικά πράγματα».

Τον βρώμικο ρόλο των ΗΠΑ (ουδετερότητα που συνεργεί υπέρ των τουρκικών συμφερόντων) ανέδειξε για πολλοστή φορά ο Ύπατος Αρμοστής Πάιατ με δηλώσεις του στην «Καθημερινή».

Όπως είπε, οι μόνες περιοχές που ανήκουν αναμφισβήτητα στην Ελλάδα για έρευνες κοιτασμάτων υδρογονανθράκων είναι το Ιόνιο και η θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης! Άρα, μόνο εκεί μπορεί ελεύθερα η Ελλάδα να προχωρήσει σε έρευνες και στα περαιτέρω. Οι υπόλοιπες περιοχές του Αιγαίου και όσες βρίσκονται νότια του νησιωτικού συμπλέγματος της Μεγίστης (Καστελόριζο), εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αμφισβητούνται από τους Τούρκους, άρα πρέπει να γίνει συμφωνία συνεκμετάλλευσης μαζί τους, με «διαιτητή» τους Αμερικανούς…

Και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος αξιωματούχος των ΗΠΑ κάνει παρόμοιες δηλώσεις που από μόνες τους γκρεμίζουν το παραμύθι της «σύγκρουσης» μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας.

Όσοι αναμένουν την οποιαδήποτε αντίδραση από εκείνους που την 4η Ιουλίου έτρεχαν να σαλιαρίσουν στην δεξίωση του πρέσβη (από ολόκληρο το «συνταγματικό τόξο») μάλλον δεν έχουν κατανοήσει ότι το πολιτικό κατεστημένο της χώρας δεν εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά τα… υπερατλαντικά.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-hpa-akrwthriazoun-thn-ethnikh-mas-kuriarchia-sto-aigaio#ixzz5uWijPO37

Exit mobile version