Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

H Τουρκία απειλεί την Ευρώπη πως θα κατακλυστεί από “πρόσφυγες”

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία χρησιμοποιεί το “προσφυγικό ζήτημα” για να εκβιάσει καταστάσεις και να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από την “αντιρατσιστική” Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων.

Αυτή την φορά, απαιτεί να αρθούν οι αστείες κυρώσεις της ΕΕ κατά της Τουρκίας για τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, σύμφωνα με το Anadolu είπε πως αν δεν αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα το ζήτημα των μεταναστών η Ευρώπη και ανοίξει τα σύνορά της η Τουρκία, τότε καμιά κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν θα αντέξει το κύμα των μεταναστών, για περισσότερο από έξι μήνες.

Η Τουρκία είναι η κύρια οδός της λαθρομετανάστευσης προς την Ευρώπη, ιδιαίτερα μετά την έναρξη του πολέμου στη Συρία, κατά τον οποίο εκτοπίσθηκαν πάνω από δέκα εκατομμύρια άνθρωποι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ.

Σήμερα η Τουρκία χρησιμοποιεί ως “διαπραγματευτικό χαρτί” την απειλή της λαθρομετανάστευσης επιδιώκοντας να μπει στην ενεργειακή εξίσωση εις βάρος φυσικά των Ελληνικών συμφερόντων. Και στην προσπάθειά της, καλύτερος σύμμαχος είναι τα ορθάνοιχτα σύνορα της χώρας μας και το πνεύμα του ραγιαδισμού και της ελληνοτουρκικής “φιλίας” που διακατέχει ολόκληρο το “συνταγματικό τόξο”.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-tourkia-apeilei-thn-eurwph-pws-tha-kataklustei-apo-prosfuges#ixzz5uWkfHV2t

Exit mobile version