Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Περίεργη δήλωση του Υφ.Εξωτερικών των ΗΠΑ

Περίεργη δήλωση του Υφ.Εξωτερικών των ΗΠΑ

Ο Υφ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, με αρμοδιότητες ευρωπαϊκών και ευρασιατικών θεμάτων Φίλιπ Ρίκερ, μετά την Αθήνα, επισκέφθηκε την Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Άνθιμο και τον νέο Δήμαρχο Ζερβα.

Σε διαδικτυακή δήλωσή του ανέφερε: «Επαναβεβαιώσαμε την κοινή δέσμευσή μας στη θρησκευτική ελευθερία και συζητήσαμε παράλληλα τον οικουμενικό ρόλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και το σημαντικό ανθρωπιστικό έργο της».

Επισκέφθηκε λοιπόν, ένας υψηλόβαθμος κυβερνητικός των ΗΠΑ τον Μητροπολίτη Άνθιμο για να επιβεβαιώσει, την κοινή τους δέσμευση την θρησκευτική ελευθερία! Πότε τέθηκε θέμα, ή δημιουργήθηκε η ανάγκη να επιβεβαιώσει η Ορθόδοξη Εκκλησία, ή ειδικότερα ο Μητροπολίτης Άνθιμος, την «δέσμευση» στην θρησκευτική ελευθερία; Τι περίεργη ατζέντα, προφανώς υποστηρικτική προς τους ισλαμιστές και πιεστική προς την Ορθόδοξη Εκκλησία, προωθεί ο υφυπουργός των ΗΠΑ, σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή όπως η Μακεδονία;

Ενδεικτικό είναι ότι, μετά την Θεσσαλονίκη προτίθεται να επισκεφθεί την «Βόρειο Μακεδονία» όπως φαίνεται στο πρόγραμμά του, στην οποία ήταν Πρέσβης από το 2008 έως το 2011.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/periergh-dhlwsh-tou-uf.ejwterikwn-twn-hpa#ixzz5ughpML6y

Exit mobile version