Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η επικίνδυνη “φούσκα” της Deutsche Bank

Η επικίνδυνη “φούσκα” της Deutsche Bank

Η Deutsche Bank, είναι ίσως η μεγαλύτερη Γερμανική τράπεζα. Κι όμως για μια ακόμη φορά τα τελευταία χρόνια, καταγράφει ζημίες και μάλιστα ύψους 3,15 δις. Ευρώ!

Στις αρχές Ιουλίου είχε ανακοινώσει περικοπές 18.000 υπαλλήλων, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης ύψους 7,4 δις. Η μετοχή της τράπεζας πέφτει, η κρίση φαίνεται να βαθαίνει και ήδη 900 υπάλληλοι έχουν παραλάβει σημειώματα απόλυσης.

Κύκλοι επενδυτών ανέφεραν ότι, ανησυχούν πως η τράπεζα, θα αθετήσει τη δέσμευσή της να μην προσφύγει σε πρόσθετη χρηματοδότηση από τους μετόχους της. Με δυο λόγια, και αυτή την τράπεζα θα την πληρώσουν πάλι οι πολίτες! Θα μου πείτε και τι μας νοιάζει;

Η Deutsche Bank, ένας κολοσσός του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, που κατέχει ηγετική θέση μαζί με τις αμερικανικές τράπεζες Citigroup, JPMorgan Chase και Bank of America. Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς, πως όταν οι «τραπεζικοί πυλώνες» του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, αντιμετωπίζουν πρόβλημα, το «μάρμαρο» δεν το πληρώνουν τα κράτη που είναι συνδεδεμένα μαζί τους, και κατ’ επέκταση οι πολίτες;

Πιο απλά, να περιμένετε σφίξιμο των περιθωρίων της Ελληνικής οικονομίας, καθότι η Γερμανία, μέσω της Ε.Ε. και των «θεσμών» θα προσπαθήσει (και θα το πετύχει) να μειώσει την χασούρα της, ξεζουμίζοντας ξανά, τον Ελληνικό λαό.

Και όσοι θεωρήσετε, ακραία αυτά τα σενάρια, θυμηθείτε πόσες αποκαλύψεις έχουν δει το φως της δημοσιότητος, για τους τρόπους που έχει κερδοσκοπήσει η Γερμανία, πάνω στην Ελληνική οικονομική κρίση.

Το γενικότερο συμπέρασμα, είναι ότι, το διεθνές τραπεζικό σύστημα, έχει τεράστια κενά, δεν μπορεί πλέον να συντηρήσει ούτε τους σημαντικούς μηχανισμούς του και αυτό, εκτός του ότι είναι απόδειξη για την οικονομική δολιότητα του συστήματος, όπως μας έχει διδάξει η ιστορία, είναι και άκρως επικίνδυνο για την ασφάλεια και την ειρήνη της Ευρώπης.

 

Μυρμιδόνας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-epikindunh-fouska-ths-deutsche-bank#ixzz5uh6xMAcc

Exit mobile version