Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το διαχρονικό έλλειμμα προσδοκιών της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ

Το διαχρονικό έλλειμμα προσδοκιών  της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ

Η Ελλάδα τα χρόνια μετά το πέρας του Ψυχρού Πολέμου έχει βασίσει στον υπέρτατο βαθμό την αποτρεπτική της προσπάθεια και ικανότητα έναντι της Τουρκίας στην συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ και στον πάντα ύποπτο, ανθελληνικό και δήθεν μεσολαβητικό ρόλο των ΗΠΑ. Τα αποτελέσματα αυτής της κοντόφθαλμης και κατά ένα μεγάλο ποσοστό προδοτικής πολιτικής τα γνωρίζουμε όλοι. Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, εισβολή και κατοχή της μισής Κύπρου, αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και Κύπρου.

Το ΝΑΤΟ δεν είναι σε θέση, ούτε βέβαια επιθυμεί να ικανοποιήσει τις όποιες ελληνικές προσδοκίες για την αντιμετώπιση της κυρίαρχης τουρκικής απειλής που αφορά την εδαφική μας ακεραιότητα. Παρέμβαση του ΝΑΤΟ όσο και του υπό διαμόρφωση συστήματος ασφαλείας και άμυνας της ΕΕ υπέρ των αμιγώς εθνικών μας συμφερόντων δεν υπήρξε ποτέ, ούτε πρόκειται να υπάρξει. Το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται ποτέ να θέσει τις όποιες ελληνικές εθνικές προτεραιότητες πάνω από τις δικές του προτεραιότητες, που είναι η κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο με χωροφύλακα που σίγουρα δεν θα είναι Έλληνας. Συνεπώς το ΝΑΤΟ αλλά και το υπό σύσταση σύστημα άμυνας της ΕΕ δεν ενδείκνυνται ως στρατηγικά εργαλεία προώθησης των ελληνικών συμφερόντων, αλλά ούτε καν ως εργαλεία αποτροπής της τουρκικής επιθετικότητας.

Η προσδοκία ότι η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και στο στρατιωτικό σκέλος της ΕΕ  μπορεί να προσφέρει ή να συνεισφέρει εγγύηση των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων μας είναι φενάκη, είναι μια εσκεμμένη απάτη, κάτι που πρέπει να γίνει γρήγορα κατανοητό από τους διαμορφωτές αποφάσεων της αμυντικής και εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας, πριν είναι αργά και θρηνήσουμε ακόμη μια εθνική καταστροφή. Η μοναδική στρατιωτική απειλή για την χώρα μας προέρχεται από την Τουρκία, ουδείς το αμφισβητεί αυτό. Η διαφορά μας με τους Τούρκους όσον αφορά το ισοζύγιο στρατιωτικής ισχύος είναι φανερή και αδιαμφισβήτητη. Οι συνεχείς επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας αποδεικνύουν με σαφήνεια τις προδοτικές ψευδαισθήσεις του πολιτικού κατεστημένου της χώρας μας, ψευδαισθήσεις που βασίζονται στο ηλίθιο και δουλοπρεπές σκεπτικό ότι «θα μας σώσει το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ». Η συμμετοχή δεκαετιών στην συμμαχία του ΝΑΤΟ και η «φιλία» με τις ΗΠΑ σαφώς και έχουν επηρεάσει αρνητικά τα ελληνικά συμφέροντα και δίκαια σε Αιγαίο και Κύπρο, κάτι που είναι πανθομολογούμενο από τον Ελληνικό λαό, αφού ο λαός γνωρίζει και διαισθάνεται ότι η στρατηγική επιλογή των ΗΠΑ,  και κατ’ επέκταση του ΝΑΤΟ, στην περιοχή δεν είναι η αποικιοκρατούμενη Ελλάδα, παρά τις όποιες προστριβές Ουάσιγκτον- Άγκυρας ή Άγκυρας-Τελ Αβίβ.

Η Ελλάδα αν όντως θέλει να επιζήσει τότε θα πρέπει άμεσα να αποκτήσει ένα σύγχρονο, ισχυρό εθνικό στρατηγικό δόγμα που θα ξεφεύγει από τα παθογενή και ψυχασθενή άγκιστρα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, καθώς οι μεγάλες και σημαντικές γεωπολιτικές ανακατατάξεις που συντελούνται στην Ανατολική Μεσόγειο δεν θα περιμένουν την Ελλάδα. Ένα δόγμα που θα ορίζει πλαίσια και κόκκινες γραμμές για την γεωστρατηγική αναβάθμιση του Ελληνισμού, ένα στρατηγικό δόγμα που θα αποβάλει τα διαχρονικά σύνδρομα του ΝΑΤΟ και τις ιδεοληψίες παραμονής σε αυτή την ανθελληνική συμμαχία. Η παραμονή μας στην Συμμαχία, μετά την αναγνώριση του σκοπιανού ψευδοκράτους ως «Βόρεια Μακεδονία» σύμφωνα με το αμερικανο-νατοϊκό σχέδιο, προλειαίνει το έδαφος για την διχοτόμηση του Αιγαίου, την συνεκμετάλλευση με τους Τούρκους των υποθαλασσίων κοιτασμάτων της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ, την τουρκοποίηση της ελληνικής Θράκης. Η συνέχιση της παραμονής μας στην Συμμαχία θα επιφέρει σύντομα εθνική ταπείνωση και συμφορά.

Η Αθήνα και η Λευκωσία χρειάζονται νέο πλαίσιο γεωστρατηγικής ασφάλειας για να αντιμετωπίσουν τον τουρκικό επεκτατισμό που αναμένεται να μεγιστοποιηθεί και να οξυνθεί το επόμενο διάστημα.  Το ακροτελεύτιο ερώτημα που προκύπτει είναι: Είδαμε κανένα καλό ως Ελλάδα από την συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ, και αν ναι ποιο είναι αυτό; Όχι μόνο δεν είδαμε κανένα τέτοιο καλό, αλλά υποστήκαμε λόγω της παρουσίας μας στην Συμμαχία τεράστιες εθνικές καταστροφές. Όλες οι κρίσεις και οι συγκρούσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας σημειώθηκαν με την Ελλάδα μέσα στο ΝΑΤΟ και με την ενθάρρυνση και σε στενό συντονισμό της Άγκυρας με τις ηγέτιδες δυνάμεις της Συμμαχίας.  Το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που κατά πάσα πιθανότητα θα κληθεί να κυβερνήσει την χώρα το επόμενο διάστημα εξυπηρετεί μόνιμα και ιστορικά τα συμφέροντα των ξένων, ουσιαστικά η ΝΔ είναι σώγαμπρος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, ο Μητσοτάκης είναι προφανώς επιλογή των σιωνιστών ιμπεριαλιστών και ο ίδιος δεν κρύβει την ταυτότητα των αφεντικών του (αμερικανός πρεσβευτής Pyatt), απεναντίας την διαφημίζει.

Η ΝΔ, όπως και τα άλλα κόμματα του «δημοκρατικού» τόξου, δεν ενδιαφέρεται να αντιμετωπίσει την τουρκική απειλή, να την αποφύγει θέλει μέσω διαπραγματεύσεων που θα οδηγήσουν αναμφίβολα στην αποδοχή τουρκικών διεκδικήσεων.  Η ελληνοτουρκική κρίση βρίσκει την Ελλάδα χωρίς ουσιαστικά κράτος, τα «δημοκρατικά» κόμματα δεν είναι ικανά να υπερασπίσουν τα πιο στοιχειώδη εθνικά συμφέροντα, η Ελλάδα δεν έχει κανένα εθνικό σχέδιο πέραν της οσφυοκαμψίας στους Αμερικανούς και στο ΝΑΤΟ. Αν η χώρα δεν αποκτήσει ένα μίνιμουμ κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, αν φορείς ξένων δυνάμεων συνεχίσουν να έχουν την επιρροή που σήμερα έχουν, σε ζωτικούς κρατικούς μηχανισμούς, στην πολιτική, στην κοινωνία, στα μέσα ενημέρωσης, τότε η μοίρα του ελληνικού λαού είναι προδιαγεγραμμένη.

Γ. ΛΙΝΑΡΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-diachroniko-elleimma-prosdokiwn-ths-elladas-apo-to-nato#ixzz5uh7T75uF

Exit mobile version