Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χοντροκομμένη προσπάθεια του ΣΕΒ να στηρίξει την κυβέρνηση

Χοντροκομμένη προσπάθεια του ΣΕΒ να στηρίξει την κυβέρνηση

Στο μηνιαίο δελτίο για την οικονομία του ΣΕΒ, ο Πρόεδρος Θεόδωρος Φέσσας, σε σημείωμά του, πλέκει το εγκώμιο της κυβέρνησης: «Τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης είναι ιδιαίτερα θετικά όσον αφορά την ετοιμότητα διακυβέρνησης, το κυβερνητικό σχήμα που συνθέτει τολμηρά την πολιτική εμπειρία με την τεχνοκρατική γνώση, τη σαφήνεια των προγραμματικών δηλώσεων και την εστίαση στο αποτέλεσμα. Αυτά, σε συνδυασμό με την ισχυρή μεταρρυθμιστική διάθεση, την ισόρροπη έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική μέριμνα, καθώς και με την υιοθέτηση ορθού και συναινετικού λόγου, σηματοδοτούν μία σαφή κατεύθυνση προόδου».

Αν διαβάσει κανείς με προσοχή, τις πολύ καλογραμμένες –ομολογουμένως- αυτές δηλώσεις, θα δει πως πρόκειται για μεγάλες λέξεις, ευχολόγια και αερολογίες. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ δείχνει μια βιασύνη, να πείσει το κοινό για την επιτυχημένη κυβερνητική συνταγή και τις επιτυχίες της (!;) πριν καλά καλά, μπουν στα υπουργεία.

Γιατί άραγε; Γιατί άραγε, ο επικεφαλής ενός από τους σημαντικότερους επαγγελματικούς συνδέσμους της χώρας, ενός οικονομικού τομέα, που τόσο πολύ έχει πληγεί από τις αποτυχημένες πολιτικές των αριστεροδέξιων μαθητευόμενων μάγων της οικονομίας, δεν κρατά μια πιο συγκρατημένη θέση, απέναντι σε μια κυβέρνηση ενός κόμματος που μόλις πριν τέσσερα χρόνια κυβερνούσε και πάλι, με τα καταστρεπτικά αποτελέσματα που όλοι γνωρίζουμε;

Καλύτερο θα ήταν ο ΣΕΒ να κρατάει μικρό καλάθι, καθότι δεν είναι μακριά οι μέρες, που η σκληρή οικονομική δυστοκία που θα φέρει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα τον κάνουν να καταπιεί τα λόγια του.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chontrokommenh-prospatheia-tou-seb-na-sthrijei-thn-kubernhsh#ixzz5uuZe5QxR

Exit mobile version