Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ψηφιακή σύνταξη, μια ακόμη παγίδα;

Η ψηφιακή σύνταξη, μια ακόμη παγίδα;

Εξαγγελίες της κυβέρνησης περί της «ψηφιακής σύνταξης» βλέπουν το φως της δημοσιότητος, τις τελευταίες ώρες.

Είναι αλήθεια πως, η εξωφρενική καθυστέρηση έγκρισης-έκδοσης της σύνταξης, για εκείνους που καταθέτουν τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση, είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα. Είναι επίσης αλήθεια πως, είναι αδικαιολόγητη η άστοχη και γραφειοκρατική διαδικασία που ταλαιπωρεί τους πολίτες.  Όπως ταυτόχρονα είναι αλήθεια, ότι τα περίφημα «πλεονάσματα» στηρίζονται σε καθυστερήσεις των υποχρεώσεων του κράτους προς τους πολίτες, όπως αυτές των συντάξεων.

Το κράτος δεν μας έχει συνηθίσει σε επιτυχείς οργανωτικές μεταρρυθμίσεις υπέρ των πολιτών. Αντίθετα, πίσω από κάθε ψηφιοποίηση, κρύβεται ένας ακόμη περιορισμός των ελευθεριών μας, όπως για παράδειγμα οι αυτόματες, αυθαίρετες και καταχρηστικές κατασχέσεις χρηματικών ποσών από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Είμαστε άδικοι λοιπόν, όταν υποπτευόμαστε ότι και αυτή η ψηφιοποίηση, θα λειτουργήσει για την περαιτέρω συμπίεση  των δικαιωμάτων των Ελλήνων; Ότι η «ψηφιακή ασφαλιστική ταυτότητα» που εξαγγέλλει η κυβέρνηση «για το καλό μας» δεν είναι ένα ακόμη φακέλωμα, στο οποίο δεν θα έχουμε την δυνατότητα να επέμβουμε, να διορθώσουμε, να αναμορφώσουμε, τα «λάθη» του αφηρημένου ή του κακόβουλου υπαλλήλου; Είμαστε άδικοι όταν υποπτευόμαστε πως, οι απαράδεκτες καθυστερήσεις στην έγκριση των συντάξεων, είναι μια ηθελημένη διαδικασία, ώστε να αποδεκτεί η απηυδισμένη κοινωνία τον «ηλεκτρονικό σωτήρα».

Δεν είμαστε φυσικά εναντίον της προόδου, απλά έχουμε σοβαρότατες επιφυλάξεις, αν οι πολιτικοί που μας επέβαλλαν μια τεράστια πλασματική οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα την οικονομική μας εξαθλίωση, είναι εκείνοι, υπέρ της προόδου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/h-pshfiakh-suntajh-mia-akomh-pagida#ixzz5uuZqinqY

Exit mobile version