Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ

Γράφει ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος
Στο βολικό αφήγημα «παρέλαβα καμμένη γη» φαίνεται να επαναπαύεται η πολλά υποσχόμενη σε πολλούς κυβέρνηση της ΝΔ, δίνοντας τα πρώτα δείγματα γραφής του κατά πόσο διατεθειμένη είναι να νοικοκυρέψει τη χώρα και να την τοποθετήσει στις ράγες της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Σύμφωνα με τον νέο υπουργό Περιβάλλοντος, λοιπόν, πληροφορούμαστε ότι η ΔΕΗ βρίσκεται στα όρια της χρεωκοπίας και πως όλα τα σενάρια είναι πιθανά, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για την προηγούμενη διοίκηση και για τα όσα εξωφρενικά έγιναν επί ημερών της. Το ατυχές της όλης υπόθεσης είναι ότι τόσο οι κρατικές εταιρείες όσο και εκείνες που ιδιωτικοποιήθηκαν και πέρασαν σε χέρια «επενδυτών» χρησιμοποιήθηκαν σαν σφουγγάρι για να ρουφήξουν τα εισοδήματα των Ελλήνων, οι οποίοι καλούνταν κάθε τόσο να συντηρήσουν από το υστέρημα τους τα κομματικά παραμάγαζα και τις διορισμένες διοικήσεις, ενώ η εναλλακτική της ιδιωτικοποίησης απλώς διαιώνιζε το μονοπωλιακό καθεστώς με τα ίδια ακριβώς οικονομικά αποτελέσματα.
Τώρα ο νέος Υπουργός παριστάνει τον αθώο του αίματος και έκπληκτος ανακαλύπτει προβλήματα της τελευταίας στιγμής. Ξαφνικά «θυμήθηκε» ότι η ΔΕΗ αποτελεί ένα «οικονομικό φρενοκομείο», ξεχνώντας ότι το ίδιο ίσχυε και επί ημερών της ΝΔ, πολλώ δε μάλιστα όταν το κόμμα που θα νοικοκυρέψει τη χώρα φέρεται να χρωστάει ένα σκασμό λεφτά στην εν λόγω εταιρεία, όπως το ίδιο συμβαίνει και με ενοίκια κτιρίων, τραπεζικά δάνεια κλπ.
Κι επειδή η ΝΔ έγινε κυβέρνηση με σύνθημα της να διώξει την αριστερά, ιδού μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να την εκδικηθεί. Προτίθεται ο νέος υπουργός να καταργήσει τα τέλη υπέρ ΕΡΤ που πληρώνουν με το λογαριασμό της ΔΕΗ εκατομμύρια Έλληνες, σιτίζοντας έτσι τους άεργους μπολσεβίκους του δημοσίου ή θα επιβάλλει νέο χαράτσι για να αποδείξει ότι σέβεται κι αυτός τους αγώνες της αριστεράς; Για τα δε οικονομικά ουδεμία λύση προτείνουμε, αφήνουμε τα σαϊνια και τους σπουδαγμένους των ξένων πανεπιστημίων να διαπρέψουν και να αποδείξουν ότι θα σώσουν τη χώρα από τους αριστερούς που την κατέστρεψαν.
ΥΓ. Κοψοχέρηδες, ετοιμαστείτε να υποστείτε απανωτά «ηλεκτροσόκ».
πηγή
Exit mobile version