Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Χάσαμε ψήφους, αλλά όχι συνειδήσεις

Χάσαμε ψήφους, αλλά όχι συνειδήσεις

“Η αληθινή δύναμη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στις απροσκύνητες συνειδήσεις, που δεν εκβιάστηκαν, που δεν εγκατέλειψαν τον αγώνα για το κόμμα με τον Μαίανδρο, αρνούμενοι να γίνουν «καθώς πρέπει πατριώτες» σαν αυτούς που προωθεί το Σύστημα.”Εάν η επικράτηση των καθεστωτικών κομμάτων και η επανεμφάνιση του δικομματισμού στη χώρα αποτελεί τη φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, τότε αναμφισβήτητα η Χρυσή Αυγή αποτελεί το πολιτικό παράδοξο κι ως εκ τούτου η μονόπλευρη ερμηνεία ενός μεμονωμένου εκλογικού αποτελέσματος οδηγεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα. Ανάμεσα σε αυτά και κάποια που κάνουν λόγο για μη αναστρέψιμες συνθήκες, υπονοώντας κατ’ ουσίαν ότι εφόσον η Χρυσή Αυγή έχει αναγάγει σε αυτοσκοπό της την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση τότε η μη είσοδος της στη βουλή αποτελεί και αναπόφευκτα το κύκνειο άσμα της.

Θέλοντας αρχικά να τοποθετηθούμε πάνω σε αυτό το ζήτημα και να απαντήσουμε σε όλους εκείνους που προδικάζουν το τέλος μας, επικαλούμενοι ό,τι τους συμφέρει και συγκεκριμένα τα πρόσφατα εκλογικά ποσοστά της Χρυσής Αυγής, θέλουμε να τους υπενθυμίσουμε ότι το Κίνημα ιδρύθηκε και δραστηριοποιήθηκε πολλές δεκαετίες πριν τον Ιούλιο του 2019 και μάλιστα σε εποχές κατά τις οποίες οι συνθήκες ήταν απόλυτα απαγορευτικές όχι μόνο για την κατάρτιση ενός ψηφοδελτίου, αλλά ακόμα και για την ίδια την ύπαρξη μας. Το δε επιχείρημα ότι η Χρυσή Αυγή «τελείωσε» επειδή αυτό λέει η κάλπη είναι τουλάχιστον αστείο, διότι σύμφωνα με αυτή τη λογική η Χρυσή Αυγή θα είχε προ πολλού ξοφλήσει πολιτικά, αφού η πρώτη συμμετοχή της στις εκλογικές διαδικασίες ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 μόνο ελπιδοφόρα δεν ήταν.

Το Κίνημα άντεξε στη δοκιμασία του χρόνου

Πάραυτα, σε κάθε κινηματική φάση υπήρχε και κάποιος ανώνυμος ή επώνυμος κήρυκας του πολιτικού μας τέλους. Το Κίνημα, όμως, άντεξε στη δοκιμασία του χρόνου, απογοητεύοντας τους εχθρούς αλλά πολύ περισσότερο και τους υποτιθέμενους φίλους του. Ας το έχουν υπόψη τους όλοι αυτοί που μιλούν για τη Χρυσή Αυγή σαν να έχουν ξεμπερδέψει οριστικά μαζί της και να μην αγνοούν την κινηματική μας ιστορία και διαδρομή, την οποία ουδέποτε μπόρεσαν να κατανοήσουν και να χωρέσουν στην τετράγωνη λογική τους.

Διαφωνούμε, λοιπόν, με το «επιχείρημα» (ή μάλλον επιθυμία) ότι το μέλλον της Χρυσής Αυγής είναι δυσοίωνο. Συμφωνούμε, όμως, με κάτι άλλο. Πράγματι, χάσαμε αρκετούς ψηφοφόρους. Τόσους, ώστε για μόλις λίγες χιλιάδες δεν καταφέραμε να εκπροσωπήσουμε ξανά τον εθνικισμό στη νέα βουλή. Δε χάσαμε όμως τη πραγματική μας δύναμη και αυτή δε πηγάζει ούτε στον ψηφοθηρικό όχλο ο οποίος ψηφίζει με κριτήρια ανάξια λόγου και σχολιασμού, ούτε και στους πρώην «σκληρούς», αλλά νυν μετανιωμένους που από κοινωνικά απόκληροι έγιναν ξαφνικά οι αρεστοί των μέσων ενημέρωσης.

Η αληθινή δύναμη της Χρυσής Αυγής

Η αληθινή δύναμη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στις απροσκύνητες συνειδήσεις, σε εκείνες τις εκατοντάδες χιλιάδες ψυχών που δεν εκβιάστηκαν, που δεν εγκατέλειψαν τον αγώνα και που παρά το κλίμα εκφοβισμού έδειξαν την έμπρακτη στήριξη τους στο κόμμα με τον Μαίανδρο, αρνούμενοι να γίνουν έστω και για μία μέρα «καθώς πρέπει πατριώτες» σαν αυτούς που προωθεί το σύστημα. Η εμπιστοσύνη τους αυτή και μάλιστα υπό συνθήκες ξεκάθαρα εχθρικές απέναντι στην πολιτική μας πρόταση αποτελεί εγγύηση της επικράτησης του εθνικιστικου κινήματος, το οποίο έπρεπε έστω και παρενθετικά, αλλά αναγκαστικά, να διέλθει της εξαγνιστικής οδού, απαλλαγμένο από κάθε καιροσκοπικό στοιχείο που παρασιτούσε εντός των κόλπων του.

Αρτέμης Ματθαιόπουλος

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/chasame-pshfous-alla-ochi-suneidhseis#ixzz5vitktTiY

Exit mobile version