Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΤΣΑΒΟΥΣ ΠΑΣΑΣ: ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ «ΚΑΖΑΝ-ΚΑΖΑΝ»!

Διπλό μήνυμα έστειλε με σημερινές του δηλώσεις ο Τσαβούς Πασάς, από την Άγκυρα. Το «μήνυμα» αφορούσε και την Κύπρο, αλλά και την Ελλάδα.

Εις ότι αφορά την Κύπρο, είπε τα εξής:
«Στην υφαλοκρηπίδα μας, μετά το γεωτρύπανο Φατίχ, δεν θα επιτρέψουμε καμία δραστηριότητα που δεν περιλαμβάνει τα συμφέροντα των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων.  Επιθυμία μας είναι το δίκαιο μοίρασμα του πλούτου. Δεν αποκλείουμε κανένα μοντέλο επίλυσης του Κυπριακού, όπως και δεν επιβάλουμε κανένα μοντέλο. Από την άλλη δεν θα κάτσουμε στο τραπέζι μόνο για να κάτσουμε».

Ιδού και η δήλωσή του για το Αιγαίο:

«Θέλουμε να δούμε την Ελλάδα ως εταίρο για όλα τα θέματα της περιοχής στα πλαίσια του Καζάν – Καζάν, δηλαδή του win – win. Ελάτε να εργαστούμε για την ευημερία των λαών μας. Το μήνυμά μας σε όλους όσους δείχνουν ενδιαφέρον για την περιοχή είναι να συναντηθούν μαζί μας στο επίπεδο συνεργασίας για να κερδίσουν όλοι».

Θυμίζουμε, ότι για συμφωνία “win-win” μεταξύ Ελλάδος και Τουρκιάς έχει μιλήσει ο Ύπατος Αρμοστής Πάιατ, ενώ κάτι ανάλογο με το «για να κερδίσουν όλοι» του Τσαβούσογλου ήταν το «αμοιβαίο κέρδος με την Τουρκία», για το οποίο μίλησε πολύ προσφάτως ο ντόπιος υπουργός Νατοϊκής Αμύνης, Παναγιωτόπουλος. Τυχαίο; Δε νομίζω! Είναι φανερές οι προθέσεις όλων, για Συμφωνία τύπου Πρεσπών στο Αιγαίο!

 

πηγή

Exit mobile version