Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Βίαιες εξώσεις σχεδιάζουν οι διεθνείς τοκογλύφοι για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια των Ελλήνων

Βίαιες εξώσεις σχεδιάζουν οι διεθνείς τοκογλύφοι για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια των Ελλήνων

Μετά την εκλογική επικράτηση του δικομματισμού και την εγκατάσταση σε αυτή την περίοδο μιας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας διαφαίνεται πια μεγάλη η πιθανότητα να ζήσουν οι Έλληνες καταστάσεις βίαιων εξώσεων λόγω κόκκινων στεγαστικών δανείων που είχαν ζήσει οι Ισπανοί πίσω στο 2014 με την κατάσχεση 95 κατοικιών την μέρα

Στις 9 Ιουλίου 2019, μόλις δύο μέρες μετά τις εκλογές, ο πρόεδρος του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (Single Supervisory Mechanism – SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Αντρέα Ενρία συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Γιάννη Στουρνάρα. Φυσικά ο κύριος λόγος αυτής της συνάντησης ήταν η επίσπευση της δήμευσης της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων δανειοληπτών που έχουν κόκκινα στεγαστικά δάνεια.

Υπενθυμίζουμε ότι :

1. τα κόκκινα δάνεια των Ελλήνων άρχισαν να δημιουργούνται λόγω της τεχνητής οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα τα πιστωτικά προβλήματα των ξένων πιστωτικών ιδρυμάτων δεν δικαιολογούσαν ούτε το πρώτο μνημόνιο, ούτε την σε βάθος δεκαετίας καταστροφική μείωση των μισθών και των συντάξεων, πόσο μάλλον την καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων με το PSI.

2. οι τράπεζες στην Ελλάδα ανήκουν σε ξένες εταιρίες διαχείρισης κεφαλαίων (funds), άρα δεν υποστηρίζουν την κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και ευημερία. Φυσικά υποστηρίζουν εδώ και αρκετό καιρό το υπερκέρδος των παραπάνω ξένων εταιριών διαχείρισης κεφαλαίων και για αυτό το λόγο στην ουσία έχει σταματήσει η δανειοδότηση ιδιωτών και επιχειρήσεων με άμεσο αποτέλεσμα την τροχοπέδη στην οικονομική ανάπτυξη της Πατρίδας μας.

3. η εφαρμογή των μνημονίων αφαίρεσε ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομικής ρευστότητας των Ελλήνων που σε συνδυασμό με τον τεχνητό πληθωρισμό (περαιτέρω αύξηση τιμών σε βασικά είδη της καθημερινής ζωής) καθώς και με την εσκεμμένη και διαχρονική υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης έκανε την αποπληρωμή των δανείων και των οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία σχεδόν αδύνατη

4. ο νόμος Κατσέλη στην ουσία έπαψε πια να ισχύει και το διάδοχο σχήμα μετά βίας θα μπορέσει να προστατέψει την πρώτη κατοικία για έναν στους δέκα δανειολήπτες

5. τα κατασχεθέντα ακίνητα καταλήγουν κατά μεγάλο ποσοστό που αγγίζει το 80% στις ξενοκρατούμενες τράπεζες στην Ελλάδα

Δυστυχώς σήμερα με την επικράτηση του δικομματισμού και των αναχωμάτων του συστήματος έχει φτάσει η ώρα για την δήμευση των εμπράγματων περιουσιών των Ελλήνων που είχαν επενδύσει τις οικονομίες τους για μια καλύτερη ζωή στην Πατρίδα τους.

Σήμερα οι διεθνείς τοκογλύφοι επιθυμούν την μείωση των κόκκινων δανείων των Ελλήνων κατά 54 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2021. Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι η μέθοδος που θα επιτρέψει την παραπάνω μείωση είναι η ίδρυση μιας εισπρακτικής εταιρίας στα πρότυπα των αντιστοίχων της Ισπανίας πίσω στο 2014. Συμπερασματικά τα αντίστοιχα γεγονότα μόλις πριν λίγα χρόνια στην Ισπανία, με τις βίαιες εξώσεις που αποσκοπούσαν ακριβώς στην μείωση των κόκκινων δανείων, είναι πολύ πιθανόν πια να αρχίσουν να συμβαίνουν και στην Πατρίδα μας.

Η Χρυσή Αυγή πάντοτε θα συμπαραστέκεται σε ολόκληρο τον Ελληνικό κοινωνικό ιστό που συνεχώς δοκιμάζεται καθημερινά από την οικονομική κρίση. Ειδικά σήμερα ο Λαϊκός Σύνδεσμος εντείνει τον αγώνα του για την επανασύσταση της κοινωνικής αλληλεγγύης στην Πατρίδα μας.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/biaies-ejwseis-schediazoun-oi-diethneis-tokoglufoi-gia-ta-kokkina-stegastik#ixzz5vvhiluxU

Exit mobile version