Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η ΝΔ δικαίωσε το εθνομηδενιστικό παραλήρημα του Βούτση κατά της Εθνεγερσίας του 1821

Η ΝΔ δικαίωσε το εθνομηδενιστικό παραλήρημα του Βούτση κατά της Εθνεγερσίας του 1821

Το ιδεολογικό κόμπλεξ κατωτερότητας της ΝΔ απέναντι στην αριστερά φάνηκε και στην περίπτωση των όσων είπε ο ανεκδιήγητος Νίκος Βούτσης για την συμπλήρωση 200 ετών το 2021 από την Εθνεγερσία του 1821. Ο Βούτσης, κινούμενος απόλυτα στη γραμμή μιας παγκοσμιοποιητικής λογικής που απεχθάνεται βαθιά τα Εθνικά χαρακτηριστικά, την Εθνική Ταυτότητα και την ιδιοπροσωπία των Λαών προέβη σ΄ ένα ακόμη εθνομηδενιστικό παραλήρημα, λέγοντας: «Τι πράγματα είναι αυτά; Το 2019, μετά την κρίση τη δεκαετή, που δοκιμάζονται τα πάντα, μιλάμε για ενιαίο εθνικό αφήγημα και για ταυτότητα της χώρας; Τραβήξτε το πίσω. Τέτοιες εθνοποιητικές διαδικασίες έγιναν στον 19ο αιώνα που, για να υπάρξουν τα έθνη κράτη, δημιουργούνταν το κυρίαρχο αφήγημα. Δημιουργούνται τεράστια ερωτηματικά από μια τέτοια προσέγγιση».

Ο υπουργός Επικρατείας της ΝΔ Γιώργος Γεραπετρίτης, αντί να βάλει στη θέση του τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, ουσιαστικά απολογήθηκε στον Βούτση, λέγοντας ότι: «Σε καμία περίπτωση δε γίνεται προσπάθεια να διαμορφωθεί μια ενοποιημένη βάση ούτε δημόσια πολιτική με βάση τον εθνικολαϊκισμό»! Ακόμη χειρότερα, συνέχισε λέγοντας πώς: «η διάταξη ουσιαστικά αφορά ένα branding της Ελλάδας προς τα έξω, ώστε η προβολή να είναι με έναν τρόπο ενιαίο, ώστε να απηχεί τα μηνύματα που παράγει το κράτος και να μην υπάρχει πολυδιάσπαση φορέων. Είναι καθαρά ένας επικοινωνιακός τρόπος προβολής και σε καμία περίπτωση μια δημόσια πολιτική που υπόκειται σε ζητήματα ενιαίου έθνους»!

Η φιλελεύθερη δεξιά της «καρπαζιάς» σε νέες επιδόσεις …

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/h-nd-dikaiwse-to-ethnomhdenistiko-paralhrhma-tou-boutsh-kata-ths-ethnegersi#ixzz5vvikx0VW

Exit mobile version