Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μεγάλη νίκη του Σαλβίνι απέναντι στην λαθρομετανάστευση και τις ΜΚΟ

Μεγάλη νίκη του Σαλβίνι απέναντι στην λαθρομετανάστευση και τις ΜΚΟ

Σε αντίθεση με τους πατριδοκάπηλους κυβερνήτες της ΝΔ, η κυβέρνηση της Ιταλίας δείχνει πυγμή στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, καθώς νικητής- αλλά ενισχυμένος πολιτικά- βγήκε από ακόμα μια μάχη ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι , καθώς η Γερουσία ενέκρινε τελικά το νέο νόμο για την ασφάλεια, σύμφωνα με τον οποίο προβλέπονται «δρακόντεια» μέτρα για την μετανάστευση και αυστηρές ποινές για τις ΜΚΟ που βοηθούν λαθρομετανάστες.

Την ίδια στιγμή, αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η έγκριση του νομοσχεδίου αντιπροσωπεύει και μια νίκη της Λέγκας επί του εταίρου της στην κυβέρνηση, του Κινήματος των 5 Αστέρων.

Και αυτό γιατί, παρά τις έντονες αντιρρήσεις του Κινήματος για το περιεχόμενο και τις προβλέψεις του νομοσχεδίου και παρότι στη Γερουσία το Κίνημα των 5 Αστέρων διαθέτει 107 έδρες, ενώ το κόμμα του Σαλβίνι 58, το νομοσχέδιο πέρασε με 160 ψήφους υπέρ, 57 κατά και 21 αποχές. «Το νομοσχέδιο για την ασφάλεια, που προβλέπει περισσότερες εξουσίες στις δυνάμεις ασφαλείας, περισσότερους ελέγχους στα σύνορα, περισσότερους ανθρώπους για να συλλαμβάνουν μαφιόζους και καμορίστες, είναι πλέον νόμος. Σας ευχαριστώ όλους, τους Ιταλούς και την Παναγία» θριαμβολόγησε αμέσως μετά το πέρας της ψηφοφορίας στο twitter ο Σαλβίνι.

Στόχος του νέου νόμου είναι να θέσει μεγαλύτερους περιορισμούς στην δράση των ΜΚΟ που έχουν σχέση με τη διάσωση λαθρομεταναστών στη Μεσόγειο, τις οποίες ο επικεφαλή της Λέγκας κατηγορεί ως συνένοχους των λαθροδιακινητών.

Στα μέτρα που προβλέπονται από το νέο νομοθετικό πλαίσιο περιλαμβάνονται ποινές φυλάκισης και πρόστιμα έως 1.000.000 ευρώ για τα σκάφη που εισέρχονται χωρίς άδεια στα ιταλικά χωρικά ύδατα, ενώ διευκολύνεται η κατάσχεση των σκαφών διάσωσης.

Αυτό, δηλαδή, το οποίο ΔΕΝ συμβαίνει στην Ελλάδα, με την εκάστοτε κυβέρνηση του «Συνταγματικού τόξου» …

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/megalh-nikh-tou-salbini-apenanti-sthn-lathrometanasteush-kai-tis-mko#ixzz5vwlDbPDe

Exit mobile version