Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μετατρέπουν τη χώρα σε ένα απέραντο hot spot

Μετατρέπουν τη χώρα σε ένα απέραντο hot spot

Είχαμε προβλέψει πως ο πολιτικός χρόνος θα αποτελέσει το μεγαλύτερο εχθρό της νέας κυβέρνησης,  αφού οι προσδοκίες των ψηφοφόρων που τη στήριξαν θα εξανεμιστούν μόλις τεθεί σε εφαρμογή το πραγματικό κυβερνητικό της σχέδιο. Η μεγάλη αλλαγή με τις γενναίες εξαγγελίες και τις άμεσες λύσεις που υποσχέθηκε η Νέα Δημοκρατία στον ελληνικό λαό έχουν ήδη προσκρούσει σε «απρόβλεπτα» εμπόδια κι ως εκ τούτου η πολιτική κατάσταση θα παραμείνει στάσιμη με μόνη διαφορά την εναλλαγή προσώπων στην εξουσία.

Ιδιαίτερα για εκείνους που πίστεψαν στο δόγμα «νόμος και τάξη» η απογοήτευση αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού πέρα από το ζήτημα ασφάλειας στις πόλεις συνεχίζει να προέχει αυτό της φύλαξης των συνόρων. Για τη Νέα Δημοκρατία, όμως, τα εθνικά σύνορα δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά διάδρομο διερχομένων και οι αρμοδιότητες της εξαντλούνται στην απλή επιτήρηση και όχι στην καταστολή των φαινομένων που οδηγούν στη διόγκωση των λαθρομεταναστευτικών ροών.

Για του λόγου το αληθές ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ευρισκόμενος στη Μυτιλήνη και κατόπιν επίσκεψης του σε καταυλισμούς και σε άλλες δομές παραμονής αιτούντων άσυλο επισημοποίησε την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση ώστε να λύσει, υποτίθεται, το πρόβλημα της αθρόας εισόδου λαθρομεταναστών και δη αυτών που διακινούνται μέσω Τουρκίας. Επί λέξει ανέφερε πως «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μια αποτελεσματική διαχείριση των συνόρων» διαλύοντας οριστικά και την παραμικρή ψευδαίσθηση ότι ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα, όπως αυτό της λαθρομετανάστευσης, μπορεί να λυθεί με κόμματα στην εξουσία τα οποία αντιλαμβάνονται την έννοια της εθνικής ασφάλειας ως ζήτημα διαχείρισης και όχι ως υπόθεση ζωτικής σημασίας για το μέλλον της χώρας.

Εξάλλου, απλός διαχειριστής της λαθρομεταναστευτικής κρίσης ήταν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας κι επί ημερών Σαμαρά, στο όχι πολύ μακρινό 2012, αφού ο τότε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Δένδιας, φρόντισε να παρέχει κάθε άνεση στους λαθρομετανάστες αναφέροντας μάλιστα με χαρακτηριστική υπερηφάνεια ότι πέρα από δωρεάν σίτιση θα δίνεται πρόσβαση και σε καταυλισμούς με ψύξη και θέρμναση, την ίδια στιγμή που το Υπουργείο των Οικονομικών φρόντιζε να μειώνει δραματικά τα εισοδήματα και τις συντάξεις των Ελλήνων.

Αυτή θα είναι η πολιτική που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση ως επάξιος συνεχιστής του έργου των προκατόχων της, αφού η πολιτική των ανοιχτών συνόρων εκφράζει απόλυτα και τους μαρξιστές του ΣΥΡΙΖΑ και τους νεοφιλελεύθερους της ΝΔ. Η μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο hot-spot μέσω της «διαχείρισης των συνόρων» δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια και ανακοινώσεις, αλλά με αποτελεσματική δράση, κάτι που όπως αποδεικνύεται δεν συμπεριλαμβάνεται στις προτεραιότητες των ψευτοανθρωπιστών που μας κυβερνούν.

AΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/metatrepoun-th-chwra-se-ena-aperanto-hot-spot#ixzz5wEkJ4Xq3

Exit mobile version