Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Οι Δανειστές, η Νέα Δημοκρατία και τα Capital Controls

Οι Δανειστές, η Νέα Δημοκρατία και τα Capital Controls

Διαβάζουμε στον τύπο της Κυριακής, σε φιλοκυβερνητική εφημερίδα: «Στα χέρια των δανειστών, βρίσκεται η διάταξη για την άρση των «capital controls», την οποία επεξεργάστηκε από κοινού το οικονομικό επιτελείο με την Τράπεζα της Ελλάδος. Αν δεν υπάρξουν δυσμενείς ανατροπές, αναμένεται το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση να προχωρήσει στην άρση».

Η παραπάνω παράγραφος, είναι ένα εξαιρετικό δείγμα προπαγάνδας. Ένα τυπικό δείγμα πως τα χειραγωγούμενα Μέσα μαζικής Εξαπάτησης, περνούν ανακριβείς πληροφορίες, με σκοπό να δημιουργήσουν κλίμα, θετικό ή αρνητικό, υπέρ ή όχι της κυβέρνησης.

Κατ’ αρχήν, το άρθρο μιλώντας για δανειστές, ανατρέπει την υποτιθέμενη έξοδο από τα μνημόνια. Κατά δεύτερον, το άρθρο προσπαθεί να δείξει ότι την (οικονομική) πρωτοβουλία την έχει η κυβέρνηση, ενώ διαβάζοντας προσεκτικότερα, καταλαβαίνουμε ότι απλά θα ακολουθήσει εντολές από τους δανειστές!

Βλέπετε, την σχετική διάταξη την επεξεργάστηκε μεν «το οικονομικό επιτελείο με την ΤτΕ», αλλά «βρίσκεται στα χέρια των δανειστών», προς έγκριση, αν και εφόσον δεν υπάρξουν ανατροπές. Δηλαδή η εφημερίδα, προσπαθεί να εξωραΐσει ότι η κυβέρνηση, έκανε μια πρόταση προς τους δανειστές και περιμένει την έγκριση ή την απόρριψή της, με σκοπό να παρουσιάσει σαν επιτυχία της κυβέρνησης, την (αν και εφόσον) άρση των «capital controls».

Ας μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν. Τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, δεν έχει η Νέα Δημοκρατία, όπως δεν είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από αυτήν. Τον έλεγχο έχουν οι δανειστές σε συνέργεια με την Ε.Ε. Και οι στόχοι τους δεν είναι η ευημερία των Ελλήνων (και γιατί να ήταν άλλωστε;) αλλά η υπεράσπιση δικών τους συμφερόντων, σε βάρος των ελληνικών.

Η επιβολή των «capital controls» που έγινε από την μπολσεβίκικη κυβέρνηση Τσίπρα, υπάρχουν σοβαρότατες υπόνοιες ότι, δεν ήταν απαραίτητη. Ότι οι αριστεροί δήθεν εξωσυστημικοί τότε κυβερνώντες, απλά υποχώρησαν σε μια ακόμη απαίτηση των δανειστών, για ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο της οικονομίας.

Αν πράγματι ήταν αναγκαίο το μέτρο τότε, γιατί άραγε σήμερα δεν είναι; Αφού καμία ουσιαστική βελτίωση δεν έχει η ελληνική οικονομία. Αφού και σήμερα, η ανεργία παραμένει στα ύψη, αφού και σήμερα, οι επενδύσεις είναι αστείες, αφού και σήμερα, το χρέος αυξήθηκε, αφού και σήμερα, εταιρίες κολοσσοί όπως η ΔΕΗ καταρρέουν, αφού και σήμερα, τα έσοδα παρουσιάζουν υστέρηση, αφού και σήμερα, τα ασφαλιστικά ταμεία παραμένουν σε ανέχεια.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, δεν ζητούσε η Νέα Δημοκρατία να αναλάβει την εξουσία; Για όλα αυτά δεν κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ; Για να διορθώσει όλα αυτά δεν ζητούσε και ισχυρή αυτοδυναμία;

Ποιος λέει το μεγαλύτερο ψέμα από τους δύο, δεν γνωρίζω. Ποιος είναι περισσότερο αριστερός, επίσης. Γνωρίζω όμως ότι, οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Και οι αριθμοί την τελευταία δεκαετία, λένε ότι, η ελληνική οικονομία παραδίδεται στον βωμό ανάπτυξης, άλλων συμφερόντων. Θυσιάζεται ξανά και ξανά για την ευημερία διάφορων ξένων συμφερόντων, είτε αυτά είναι Ευρωπαϊκά, Γερμανικά, Νατοϊκά ή του Διεθνούς κεφαλαίου. Το ποιοι έχουν κερδίσει ή και κερδοσκοπήσει, για μια δεκαετία, πάνω στην ελληνική οικονομική κρίση, το αποδεικνύει αυτό.

Και στις μέρες μας, περνάει σοβαρή κρίση το διεθνές και ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα. Η Deutsche Bank σημειώνει συνεχώς μείωση κερδών ή και ζημιές. Απολύσεις έγιναν και προγραμματίστηκαν κι άλλες. Και η Deutsche Bank, είναι μια από τις τρεις τράπεζες «ναυαρχίδες» του Διεθνούς κεφαλαίου. Το επερχόμενο Brexit, πιθανότατα «άτακτο», θα σημάνει ακόμη σοβαρότερη τραπεζική κρίση για την Ε.Ε.

Μήπως λοιπόν, στο μελλοντικό δυσμενέστερο τραπεζικό τοπίο, πρέπει και η Ελλάδα να βάλει τον οβολό της, στην στήριξη των τραπεζών και η απαγόρευση μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικό, είναι πια ασύμφορη για τους «συμμάχους» και «ευεργέτες δανειστές» μας;

E.K.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/oi-daneistes-h-nea-dhmokratia-kai-ta-capital-controls#ixzz5wIbrLHmr

Exit mobile version