Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τουρκική πρόκληση και στη Θεσσαλονίκη: Εορτασμός του μπαϊραμιού στο μουσείο Κεμάλ Αταρούρκ

Τουρκική πρόκληση και στη Θεσσαλονίκη: Εορτασμός του μπαϊραμιού στο μουσείο Κεμάλ Αταρούρκ

Είναι πλέον πασιφανές ότι ο ιστορικός χαρακτήρας της πόλης της Θεσσαλονίκης έχει σκοπίμως παρερμηνευτεί, ώστε να συνάδει με το δόγμα της «ελληνοτουρκικής φιλιάς». Δόγμα το οποίο υπηρετούν με φανατισμό όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις παρά τα ολέθρια αποτελέσματα της, αφού η συρρίκνωση της εθνικής μας κυριαρχίας, έννοια την οποία φρόντισαν επίσης να θυσιάσουν στο βωμό της οικονομικής ευμάρειας, υποτίθεται ότι τονώνει τη σχέση εμπιστοσύνης και ενισχύει το ειρηνικό κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Πάραυτα, η επικαιρότητα και οι διεθνείς εξελίξεις αναδεικνύουν για πολλοστή φορά τη χρησιμότητα αυτού του δόγματος ως κύριο εργαλείο άσκησης επιθετικής εξωτερικής πολιτικής από την τουρκική πλευρά, καθότι ο τουρκικός αλυτρωτισμός δεν εκδηλώνεται αποκλειστικά με ευθείες απειλές, προκλητικές αιτιάσεις και αμφισβητήσεις της εθνικής μας κυριαρχίας, αλλά και με άλλες μεθόδους, όπως η παρακάτω.

Από χθες (ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του εθνομάρτυρα Τάσου Ισαάκ και τη στιγμή που ο ελληνισμός θρηνεί ένα από τα πολλά θύματα της τουρκικής θηριωδίας), στην καρδιά της Μακεδονίας μας Τούρκοι τουρίστες συρρέουν στο μουσείο του σφαγέα Κεμάλ Ατατούρκ για να γιορτάσουν το μπαϊράμι.

Είμαστε βέβαιοι ότι εφόσον η Αθήνα ουδόλως ενοχλείται από τις προκλήσεις των Τούρκων σε Αιγαίο, Κύπρο και Θράκη θα υποδεχτεί την εν λόγω είδηση ως ένα αθώο περιστατικό θρησκευτικής λατρείας, για το οποίο μάλλον θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες αφού το κέντρο της Θεσσαλονίκης σφύζει από… ξένους επισκέπτες κι έτσι τονώνεται ο… τουρισμός.

Απέναντι στη λογική των δειλών και στο μύθο της ελληνοτουρκικής φιλίας που ανερυθρίαστα προπαγανδίζουν, φιλία η οποία μόνο τραγωδίες παράγει για την Ελλάδα, στέκει το αιώνιο ιδανικό της πατρίδας. Κανένα οικονομικό όφελος δε μπορεί να διαγράψει τη θυσία των Ελλήνων και καμία κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να προσβάλλει την ιστορική μνήμη παριστάνοντας τη μεγαλόψυχη, όταν το μόνο που εισπράττει είναι προσβολές και περιφρόνηση.

ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΘΑΙΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/tourkikh-proklhsh-kai-sth-thessalonikh-eortasmos-tou-mpairamiou-sto-mouseio#ixzz5wOJF7a6a

Exit mobile version