Site icon ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δυσοίωνες δηλώσεις για την οικονομία από την ΝΔ: Ανέγγιχτο το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% για το 2019

Δυσοίωνες δηλώσεις για την οικονομία από την ΝΔ: Ανέγγιχτο το πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% για το 2019

Οι μεγάλες προσδοκίες που σκόπιμα απογειώθηκαν προεκλογικώς από το επικοινωνιακό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη έρχονται σήμερα, ένα μόλις μήνα μετά τις εκλογές, σε σκληρή προσγείωση από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα όπου διαμήνυσε στο χθεσινό “Βήμα της Κυριακής” ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν περιθώρια για μειώσεις φόρων το 2019.

Στις 11 Αυγούστου 2019 το “Βήμα της Κυριακής” περιείχε τις δυσοίωνες δηλώσεις του “προσεκτικού και φειδωλού” υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για την μελλοντική πορεία της Ελληνικής Οικονομίας.

Αναλυτικά τα κύρια σημεία των δηλώσεων της πολιτικής της ΝΔ συνοψίζονται ως :

1. Αβάσιμες υποσχέσεις για φοροελαφρύνσεις που θα αρχίζουν το 2020

2. Πλήρης τήρηση της μνημονιακής μέγγενης που στραγγαλίζει τους έλληνες πολίτες. Άλλωστε μόλις λίγες μέρες μετά τις εκλογές, μέσα στον Ιούλιο, είχε σταλεί επιστολή από τον Σταϊκούρα προς την Κομισιόν (Μοσκοβισί-Κοστέλο-Κίτος) που πιστοποιούσε την δέσμευση της κυβέρνησης της ΝΔ για στενή συνεργασία με τους δανειστές.

3. Υποσχέσεις για “προοδευτική” μείωση του ΕΝΦΙΑ που στην ουσία επιβάλλει την δήμευση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων από το κράτος της μεταπολίτευσης. Άλλωστε δεν είναι παράξενο που υπάρχει πρόβλεψη για κάποια μείωση του ΕΝΦΙΑ μιας και χιλιάδες ακίνητα έχουν περιέλθει στην κυριότητα των ξενοκρατούμενων τραπεζών μέσω αναγκαστικών πλειστηριασμών.

Συμπερασματικά μιας και η Νέα Δημοκρατία δεν κατήργησε ούτε ένα ευρώ από την υπερφορολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ οι εξαγγελίες για τις 120 δόσεις στην εφορία είναι απλώς μια διευκόλυνση της αφαίμαξης της τσέπης των Ελλήνων πολιτών.

Θεόδωρος Γ. Κωστής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xrisiavgi.com/enimerosi/view/dusoiwnes-dhlwseis-gia-thn-oikonomia-apo-thn-nd-aneggichto-to-prwtogenes-pl#ixzz5wTxlYRHC

Exit mobile version